eur:
388.91
usd:
362.05
bux:
68657.62
2024. május 8. szerda Mihály

Erre ugranak a magyarok március 15-én

Biztatóan magasak a szálláshelyfoglalási adatok a hosszú hétvégékre az egész ország területén, a szállodák jelentős része megtelt - mondta Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán.

A szakmai szövetség elnöke beszámolt arról, hogy az idén 3-4 százalékkal emelkedtek a forintban számított szálláshelyárak, növekedett a külföldi és a belföldi kereslet, az utóbbi 3 százalékkal.

Megjegyezte, a szállodák a növekvő bevételeket a színvonal javítására, felújításra, valamint a nyári felkészülésre fordítják.

Niklai Ákos kiemelte, hogy a belföldi vendégek a vidéki három- és négycsillagos gyógy-, wellness és kastélyszállodákat keresik leginkább. A szövetség szerint jó lenne az is, ha a vidékiek még inkább látogatnák Budapestet.

A szövetség elnöke biztatónak nevezte a foglalási adatokat a nyári vízparti üdüléseknél is, megjegyezve, hogy a belföldi turizmust segíti a Széchenyi Pihenőkártya.

A szakmai érdekképviselet vezetője kitért arra, hogy Magyarországon nagyon sok fesztivált rendeznek, a Magyar Turizmus Zrt. meghirdette a gasztroélmények évét, ehhez illeszkedik a májusban Budapesten tartandó Bocuse d'Or nemzetközi séfverseny is.

Kiemelte: a turizmus fejlesztése az elmúlt években sikeres volt, a szállodai kapacitás és a minőség növekedett, gazdag kulturális kínálat alakult ki. Nagyon várják a kongresszusi turizmus fejlesztését is, és remélik, hogy 2019-re megnyílik az új 4500 férőhelyes Budapest Kongresszusi Központ.

A nemzeti idegenforgalmi ügynökség létrehozásával Niklai Ákos szerint a turisztikai fejlesztés koordináltabbá válhatna. A szakma fontosnak tartja, hogy marketingre, kommunikációra, azaz a vendégcsábításra több forrás jusson, az üzenetek koncentráltabbak legyenek - mutatott rá.

A szakma javasolja a hatékonyabb kongresszusi iroda létesítését is, mert ha 2019-ben megnyílik az új kongresszusi központ, akkor már most "ki kellene menni a piacra", hiszen a világkongresszusokat négy-öt évvel korábban meghirdetik - jelezte Niklai Ákos.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×