eur:
389.69
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ügydöntő népszavazást kezdeményez a bevándorlásról a Jobbik

A Jobbik szerint ügydöntő népszavazás keretében kell megkérdezni az embereket arról: támogatják-e a bevándorlók letelepítését. Az ellenzéki párt ennek érdekében alaptörvény-módosítást terjeszt a Ház elé.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján kifejtette: kezdeményezésük az alaptörvénybe foglalná, hogy az ország bevándorláspolitikájáról ügydöntő népszavazáson is döntés hozható. Erre - mondta - azért van szükség, mert nemzetközi szerződések és uniós döntések miatt jogi aggályok merülhetnek fel a népszavazás lehetőségével kapcsolatban.

Szerinte egy népszavazás eredményével a birtokában a kormány is hatékonyabban tárgyalhat Brüsszelben és érhet el tisztességes feltételeket az ország számára.

Z. Kárpát Dániel szólt arról is: a kormánypártok aláírásgyűjtését a bevándorlási kvóták elutasításával kapcsolatban pártja továbbra is támogatja - összekapcsolva egy korrupcióellenes kezdeményezéssel -, de azt csupán "fájdalomcsillapító intézkedésnek" tartja.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×