eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A településeké lesz a közterület-felügyeleti bírság bevétele

A kormánypárti frakciók azt kezdeményezik, hogy teljes egészében az önkormányzatok gazdálkodhassanak a közterület-felügyelet által kiszabott szabálysértési helyszíni bírságból származó bevétellel. A kezdeményezést a kormányzat egyelőre nem támogatja.

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtöki ülésén egyhangúlag fogadta el az erről szóló módosító javaslatot a szabálysértési törvény változtatásához kapcsolódóan.

Gulyás Gergely, a testület fideszes elnöke azonban ismertette: a kormányzat egyelőre nem támogatja a kezdeményezést, így a törvényjavaslat szűk két hét múlva esedékes zárószavazásig dől el, melyik álláspontot tartalmazza majd a szabálysértési törvény.

A testület módosító javaslatot fogadott el a közigazgatási bürokráciacsökkentést célzó törvényjavaslathoz is, amelyek értelmében a fogyasztóvédelmi referensek képzésével és vizsgáztatásával kapcsolatos tevékenység adminisztratív terhei a jövőben a képzés szervezőjére hárul, így csökken a hatóság terhelése.

A szocialista Gőgös Zoltán bírálta, hogy a referensek nem állami iskolarendszerben szerezhetnek képesítést, ehelyett szerint kormányközeli cégek kaphatják meg a feladatot, amelyek "megfoghatatlan papírt" adnak majd.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×