eur:
395.3
usd:
371.23
bux:
65144.22
2024. április 19. péntek Emma

A máltaiak több mint hatvan intézményben várják a hajléktalanokat

Budapesten és a vidéki városokban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat több mint hatvan intézménye várja a hajléktalan embereket - közölte a szervezet csütörtökön.

Az éjjeli menedékhelyek, a szállók és a nappali melegedők a téli hónapokban szükség szerint bővítik férőhelyeik számát, hogy mindenki fedélhez jusson, aki elfogadja a segítséget. A területi diszpécserszolgálatok huszonnégy órában várják a lakossági bejelentéseket, és krízisautót küldenek a földön fekvő, kihűléssel fenyegetett emberekért - olvasható a közleményben.

A következő napokban Budapesten elindul a tavaszig közlekedő teajárat, melynek önkéntesei az esti órákban forró teát és szendvicset visznek az utcán maradó hajléktalan embereknek.

A főváros forgalmasabb terein munkába állt a mozgó orvosi rendelő is, amely a helyszínen vizsgálja meg, és látja el az intézményi elhelyezést elutasító embereket.

Közölték: a hideg fokozódásával szükség szerint bővíti a szervezet az éjszakai szálláshelyek számát; a fővárosi önkormányzat hozzájárulásával megnyitja a Rimaszombati úti kollégium auláját, de mint a korábbi években is történt, szükségszállássá alakíthatják a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos központjának tanácstermét is.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×