eur:
394.72
usd:
370.66
bux:
65398.23
2024. április 19. péntek Emma

Két orosz stadion építésében is részt vesznek magyar kivitelezők - lapszemle

A Népszabadság arról ír, a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság két stadionjának építésében, modernizációjában is részt vesznek magyar kivitelezők. A Magyar Idők egész oldalas interjút közöl a jegybank alelnökével. Az Index cikke szerint, veszélyes, rendkívül erős mérgű tengeri kígyó bukkant fel egy kaliforniai strandon.

A Népszabadság arról ír, a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság két stadionjának építésében, modernizációjában is részt vesznek magyar kivitelezők. Az értesülés szerint Kalinyingrádban és Rosztovban kaphatnak szerepet magyar cégek. A magyar külügyminisztérium szerint a politikai szándék már megvan, konkrét megállapodás azonban még nincs az ügyben.

A Magyar Idők cikke szerint az év első kilenc hónapjában az adóhatóság 900 ezer alkalommal kísérelte meg leemelni az adósságot felhalmozó cégek és magánszemélyek bankszámláiról a közkasszát megillető összegeket. A NAV több mint 2,6 millió esetben kért információt a bankoktól a köztartozók listáján szereplők ügyeiben.

A Magyar Nemzet arról ír, több száz önkormányzatnak kell majd bölcsődét létrehoznia a következő három évben. Egy törvénytervezet szerint szemben a jelenlegi helyzettel, nem csupán a tízezer lakosnál népesebb településeken kellene bölcsődét létrehozni, hanem mindenhol, ahol ezt legalább öt háromévesnél fiatalabb gyermek családja igényli, vagy a kétévesnél fiatalabbak száma meghaladja a negyvenet.

Az Index cikke szerint magyar vulkanológusok azt kutatják, mikor törhet ki egy szunnyadó vulkán a Kárpát-medencében. A térségben a legutolsó kitörését a székelyföldi Csomád produkálta, most a cirkon nevű ásvány elemzésével határozzák meg a vulkánkitörések korát, illetve úgy látják, a Csomád alatt jelenleg is van még nagy valószínűséggel magmás anyag.

A Magyar Idők egész oldalas interjút közöl a jegybank alelnökével. Windisch László azt mondta, a Budapesti Értéktőzsde egészséges működése érdekében a többségi tulajdon megszerzése után az irányításba bevonnák a nagy kibocsátókat és befektetési szolgáltatókat is; a fellendülést szolgálná, hogy tőzsdére vinnének állami vállalatokat.

A Népszabadság cikke szerint csak akkor lesz gyorsabb az újpalotai villamos, ha elveszik a buszsávot. A 26 milliárd forintba kerülő újpalotai villamos gyorsabb aligha, viszont zajosabb lesz a busznál. Újra fel kell túrni a Baross teret és a Thököly utat, a XV. kerületben pedig le kell bontani miatta 40 háza.

A Magyar Nemzet arról ír, míg tavaly több mint harminc cégnév szerepelt a késedelmesen vagy egyáltalán nem szállító tankönyvkiadók feketelistáján, az idén ilyen lista összeállítására nem volt szükség. Ugyanis minden tankönyv határidőre eljutott az iskolákba.

Az Index cikke szerint, veszélyes, rendkívül erős mérgű tengeri kígyó bukkant fel egy kaliforniai strandon. A királykobrával rokon hüllő a szakértők szerint a klímaváltozás és az El Nino légköri jelenség okozta vízmelegedés csalta el ilyen messze a természetes élőhelyétől.

A napi.hu arról ír, újraindul a tópark beruházás, ami korábban úgy tűnt, végleg leállt. A váratlan fejleményt az M1-es autópályán közlekedők is jól láthatják, hiszen munkások hada dolgozik az épületen és a felüljáró betonozását is megkezdték. További részletek az Inforádió Üzleti reggeli című műsorában kilenc óra után.

A Portfolio cikke szerint tőzsdére készül a Square, a tervek szerint akár 275 millió dollárnyi friss pénzt is bevonhatnak a lépéssel. A brutális növekedés ellenére a cég nem tud felmutatni még csak érdemben javuló eredményt sem, az elmúlt években folyamatosan veszteséges volt a vállalat. A Square alapvetően egy mobil POS-terminállal és a mögötte álló szoftverrel futott be.

A Pénzcentrum azt elemzi, miért jó hír a hiteleseknek és hogy használhatjuk ki, hogy az MNB döntése alapján változatlanul 1,35 százalékos marad a jegybanki alapkamat, ráadásul Matolcsy György szerint egészen 2017 végéig nem lesz szükség kamatemelésre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×