eur:
394.66
usd:
369.26
bux:
65234.11
2024. április 23. kedd Béla

A kormány rendezné a bősi vízmegosztás ügyét - lapszemle

A Népszabadság információi szerint a magyar kormány, kihasználva a migrációs válság nyomán kialakult jó viszonyt Szlovákiával, még ebben a hónapban rendezné a bősi vízmegosztás több mint két évtizede húzódó ügyét.

A Népszabadság információi szerint a magyar kormány, kihasználva a migrációs válság nyomán kialakult jó viszonyt Szlovákiával, még ebben a hónapban rendezné a bősi vízmegosztás több mint két évtizede húzódó ügyét. A kabinet javaslata értelmében az Öreg-Dunába jutó vízmennyiség növelése helyett - amire a szlovák fél nem volna hajlandó - keresztgátak építésével próbálnák orvosolni a Szigetköz krónikus vízhiányát.

Mást értünk vitakultúra alatt, mint a svédek - mondta Hammerstein Judit, a Balassi Intézet főigazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjúban annak kapcsán, hogy mivel Magyarország a díszvendég a ma kezdődő göteborgi könyvvásáron, néhányan már a vásár előtt tiltakoztak, illetve bojkottot jelentettek be a magyar kormány migrációs politikáját kifogásolva.

Az Indexen arról olvashatnak, hogy elsírta magát futás közben a 105 éves sprinter. A Usain Bolt jamaikai többszörös világcsúcstartó sprinter után Arany Boltként is emlegetett japán Mijazaki Hidekicsi (Hidekichi Miyazaki) 42,22 másodperc alatt futotta le Kiotóban a 100 méteres távot egy nappal 105. születésnapja után. Ebben a korosztályban korábban hivatalosan senki sem próbálkozott hasonlóval.

A Magyar Idők szerint vállalkozások ezreiről derül ki, hogy feketén foglalkoztatnak. Négy és fél év alatt több mint százezer alkalommal indított vizsgálatot a feketefoglalkoztatás leleplezéséért az adóhivatal, szabályszegésre öt eljárásból átlagosan egyben derült fény. A tetten ért gazdasági szereplők alkalmazottaik bejelentésének elmulasztásával megközelítőleg négymilliárd forint közteher befizetését próbálták elkerülni.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a jövőben nem vesz részt a kiemelt uniós projektek lebonyolításában az Országos Roma Önkormányzat a kormány döntése alapján. A Magyar Közlönyben tegnap megjelent határozat szerint a több mint tízmilliárd forint nagyságrendű, főként romáknak szóló programok a Türr István Képző és Kutató Intézethez kerülnek.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy sorra hiúsul meg a mozgássérült fiatalok egyetemi továbbtanulása csak azért, mert akadálymentesített kollégiumi szoba híján nem tudják megoldani a lakhatásukat. A szaktárca vitatja ezt, de azért ígéri, három év múlva sokkal jobb lesz a helyzet, míg a Mozgáskorlátozottak Egyesületének Országos Szövetsége azonnali intézkedést sürget.

A Portfolio szerint mégiscsak az OTP vásárolhatja meg az MKB-t. A pénzintézet a megtisztítás után is alacsony mérethatékonysággal bír, és nem lesz nagy értékű bank belőle, ezért egyértelműen az OTP lehet az a szereplő, amelynek a szinergialehetőségek miatt a legmagasabb áron érné meg megvásárolni a bankot. Bár az OTP a portál megkeresésére cáfolta az értesülést, a szerző ismét megvizsgálta a tranzakció esélyeit és ésszerűségét.

A napi.hu-n arról olvashatnak, hogy 3,5 milliárd forint megy a Puskás Ferenc stadion tervezésére. Mint írják: egy nyertese már biztos van a stadion rekonstrukciójának és az új létesítmény építésének, ez pedig a Középülettervező Zrt, amely elkészítette, majd az újabb felkérés nyomán módosította is a terveket.

Az Index úgy tudja: milliós tételben lophatták az áramot Lagzi Lajcsiék. A cikk alapján a nemrég őrizetbe vett Galambos Lajos által korábban birtokolt Boglárka Apartmanparkot már eleve úgy tervezték, hogy ott áramot lehessen lopni, erre a célra egy külön gipszkartonfallal leválasztott szobát is kialakítottak az épületben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×