eur:
394.37
usd:
371.65
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

Nem takarékoskodnak nyugdíjas korukra az emberek

A magyar lakosság 71 százaléka véli úgy, hogy az állami nyugdíj nem lesz elegendő a megélhetéshez, ennek ellenére több mint 60 százaléka nem rendelkezik nyugdíjcélú megtakarítással, és nem is tervezi annak felhalmozását - közölte az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár csütörtökön az MTI-vel.

Az OTP Bank, OTP Öngondoskodási Index néven, 2011 óta minden fél évben országos reprezentatív kutatást végez 1500 fős mintán. A kutatásban a 18 és 70 év közötti, banki kapcsolattal rendelkező lakosok vesznek részt.

A mostani felmérés kimutatta, a lakosság mindössze 18 százaléka gondolja, hogy az öregkori megélhetéséhez elegendő lesz az állami nyugdíj. Alig több mint a megkérdezettek fele gondolta úgy, hogy, amikor eléri a nyugdíjkorhatárt, akkor lesz elegendő szolgálati éve ahhoz, hogy nyugdíjba tudjon menni.

A megkérdezetteknek mindössze 12 százaléka rendelkezik kifejezetten nyugdíjcélú megtakarítással, de további 20 százalék tervezi, hogy a közeljövőben gondoskodik időskori jólétéről.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×