eur:
389.43
usd:
361.86
bux:
68656.33
2024. május 7. kedd Gizella

Giró-Szász: plusz egymilliárd forintot biztosít a kormány árvízi és belvízi védekezésre

Plusz egymilliárd forintot biztosít a kormány árvízi és belvízi védelemre a költségvetési soron szereplő összegen felül - ismertette Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a kormány szerdai döntését az MTI kérdésére válaszolva.

Giró-Szász András elmondta, hogy emellett a kormány elé került a budapesti Déli pályaudvar jövőjével kapcsolatos kérdéskör is. "A pályaudvar jövőjével kapcsolatban felkérte a kormány a nemzeti fejlesztés minisztert, hogy vizsgáljon meg minden lehetőséget és folytasson minél szélesebb körű konzultációt ebben a kérdésben a társadalmi, a civil, az önkormányzati és a gazdasági szférában egyaránt" - mondta az államtitkár.

Az Amnesty International Magyarországról szóló, szerdán közzétett jelentésére reagálva az MTI kérdésére azt mondta: "a kormány arra törekszik, hogy a transzparencia minél mélyebb és a lehető legszélesebb körű legyen minden területen".

Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×