eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A Norvég Alap pénze hiányzik az Emmi-nek - lapszemle

A Magyar Nemzet cikke szerint a Norvég Alap pénze hiányzik ahhoz, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma létre tudjon hozni egy pszichiátriai központot. A Népszabadság arról ír, kóser élelmiszerekkel üzletelne a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége.

A Népszabadság arról ír, kóser élelmiszerekkel üzletelne a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége A Mazsihisz vasárnapi közgyűlése elfogadta a büdzsét, és döntött arról is, hogy a szövetség alakítson gazdasági társaságot kóser élelmiszerek kereskedésére.

A Magyar Nemzet cikke szerint a Norvég Alap pénze hiányzik ahhoz, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma létre tudjon hozni egy olyan pszichiátriai központot, ahol a súlyosan agresszív betegek elkülönítését és biztonságos kezelését lehetne megoldani. Erre azért is szükség lenne, mert az utóbbi hónapokban több olyan bűneset történt, amely rávilágított az ellátás hiányosságaira.

Az Index arról ír, magyarellenes transzparenssel tüntetett a szurkolók egy csoportja szombaton a Kolozsvár Arénában tartott Románia-Spanyolország rögbimeccsen, amelyet az Európai Nemzetek Kupája keretében rendeztek meg. A szurkolók egy fekete színű transzparenst feszítettek ki az egyik lelátón, amelyre fehér festékkel román nyelven azt írták: A név Cluj-Napoca - vagy elfogadjátok, vagy elmentek innen.

A Magyar Nemzet arról ír, Magyarországot egyelőre csak tranzitországnak tekintik a terroristák, de Budapesten is terveztek fegyveres támadást, amelyre a tálib ellenállás egyik vezetője adott utasítást. Az Unióban jelenleg 2500 személyt tartanak számon a különböző titkosszolgálatok és rendvédelmi erők, akik potenciális elkövetői lehetnek egy terrorcselekménynek.

A Népszabadság cikke szerint újra "ereszt" a hortobágyi méregtelep. A Balmazújváros-Lászlóháza határában lévő vezsélyeshulladék-telepen a csurgalékvíz-tárolót vélhetően nem megfelelően tisztították meg, így megtelt, ezért onnan az esetlegesen szennyezett víz átfolyt az esővíz-elvezetőkbe, s a csapadék a telepen kívülre került.

Az Index cikke szerint a svájci Nagy Hadronütköztetőben dolgozó kutatók azt remélik, hogy a márciusban dupla teljesítménnyel újrainduló részecskegyorsítóban sikerül felfedezniük egy másik világot, a szuperszimmetrikus anyagét, amely számukra még izgalmasabb felfedezés lenne, mint az isteni részecskeként emlegetett Higgs-bozon 2012-es bizonyítása.

A portfolio arról ír, jövő szerdán tőkepiaci reformokat és tőkepiaci uniót javasol az Európai Bizottság a tagállamoknak. A lépés célja, hogy egységesítsék a tőkepiaci szabályokat és előmozdítsák az értékpapírokon keresztüli vállalatfinanszírozást.

A napi.hu cikke azt vizsgálja, hol fogy a legtöbb üzemanyag Magyarországon. Míg tavaly a fővárosi és Pest megyei kutakon adták el az országban forgalmazott üzemanyagok harmadát, az egy főre jutó forgalom tekintetében Budapest inkább az Alföldhöz hasonló számokat mutat. Ez a jelenség a tömegközlekedési hálózat sűrűségével is magyarázható.

A pénzcentrum.hu az egyre terjedő internetes csalásra hívja fel a figyelmet: jelentősen megnövekedett a közösségi oldalakat kihasználó átverések és csalások száma. Például felnőtt tartalmat, ingyen Rolling Stones jegyeket, gondozóját lenyelő óriáskígyó videót kínálnak, helyette kártékony program érkezhet a számítógépre és a közösségi oldal profilra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×