eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Indul a börtön rádió - üzengetés kizárva!

Várhatóan októberben indulhat a börtönrádió, amelynek műsorait rabok gyártják. A tervek szerint egyelőre a Váci Fegyház és Börtönben hallgathatják majd a műsort a fogvatartottak - mondta el az InfoRádiónak Braun Zsolt, az Adj hangot egyesület munkatársa.

Az Adj hangot egyesület munkatársa elmondta, a szervezet egyik alapítója angol példa nyomán tűzte célul, hogy itthon is működjön egy olyan rádió, amelyben fogva tartottak készítik a műsort.

"A rabok maguk készítik a műsor minden részét: ők veszik fel az interjúkat, vágják meg az anyagot és ők is fogják az adást levezényelni" - számolt be Braun Zsolt. Az elkészült műsort a börtön saját zárt láncú televíziós rendszerére teszik fel. Miután a börtönökben gyakorlatilag minden cellában van tévékészülék, a fogva tartottak ezeken fogják tudni majd hallgatni a rádiót reggel öt és este hét óta között.

+A rádióműsort teljes egészében a rabok készítik, az újságírók, pszichológusok önkéntes alapon inkább csak segítők a folyamatban" - jelezte az Adj hangot egyesület munkatársa.

Braun Zsolt elmondta, hogy a fogva tartottak főleg olyan témákkal foglalkoznak majd, amelyek őket érintik, amelyeket ők találtak ki, amelyek számukra fontosak. Megjelennek az adásban a klasszikus rádiós műfajok, lesznek beszélgetős és kívánság műsorok, valamint zene.

Arra is kitért, hogy a börtön vezetése, az országos parancsnokság nyilvánvalóan meghallgatja majd az adást, hiszen szükséges egy egészséges kontroll, hogy mi mehet ki és mi nem. A rabok tehát a műsoron keresztül nem fognak tudni üzenni egymásnak, már csak azért sem, mert a műsort 10-12 munkatárs gyártja, ők pedig tisztában vannak azzal, miről lehet és miről nem beszélni.

"Ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek vagy nem lehetnek kényes témák, de az üzengetés ki van zárva" - fogalmazott Braun Zsolt.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×