eur:
389.96
usd:
362.97
bux:
68070.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Időközi országgyűlési képviselő-választás Újpesten

Ma kezdi meg az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. az értesítők gyártását a november 23-i újpesti időközi országgyűlési képviselő-választásra. Az értesítők kékesszürke színűek lesznek, hogy egyértelművé tegyék: nem az önkormányzati választással összefüggő tájékoztatók.

Az értesítőket a pénteki névjegyzéki adatok alapján nyomtatják. Az a mintegy 78 ezer újpesti választópolgár, aki pénteken szerepelt a választókerület névjegyzékében, automatikusan megkapja a választás kitűzéséről szóló értesítőt október 6-ig. Aki eddig az időpontig nem kapja meg, a jegyzőtől kérheti.

A főváros 11-es számú (Újpest nagy részét és Angyalföld északi részét lefedő) országgyűlési egyéni választókerületében Kiss Péter szocialista képviselő júliusi halála miatt kellett kiírni az időközi választást.

Az értesítő a választópolgár személyes adatai közül csak az érintett nevét, születési nevét, születési idejét és lakcímét tartalmazza. Tartalmazza továbbá a szavazás helyét, a szavazókör címét és a voksolás idejét. Az időközi választáson azok is szavazhatnak, akik április 6-a után lettek nagykorúak.

A választáson indulni kívánó jelöltek október 6-ától gyűjthetik az ajánlásokat, az időközi választáson az a jelölt indulhat, aki október 20-áig legalább 500 érvényes ajánlást gyűjtött össze a választókerületben élő választópolgároktól, és a választási bizottság nyilvántartásba vette.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×