eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Megkezdték egy ideiglenes út kiépítését Pilisvörösváron

Hétfő reggelre létrehoznak egy ideiglenes utat a 10-es főút pilisvörösvári szakasza mentén, ott, ahol megdőlt egy támfal, illetve leomlott a föld szombat hajnalban - közölte a katasztrófavédelem és a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. szombat délután az MTI-vel.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője korábban arról tájékoztatott, hogy a Budapest-Esztergom vasútvonal pilisvörösvári szakaszán egy épülő csomópont (alagút) mellett dőlt meg a támfal, s több köbméternyi föld omlott le, pár méterre a 10-es főúttól. Emiatt az érintett útszakaszt lezárták, s egy ideig a vasúti közlekedés is szünetelt.

Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese nem sokkal dél után azt közölte: a földomlás melletti szakaszon óránkénti 5 kilométeres, csökkentett sebességgel közlekedhetnek a szerelvények, azonban ez nem okoz késéseket. A menetrend helyreállt, és már nem kell az utasoknak buszra átszállniuk Pilisvörösvár és Piliscsaba között - tette hozzá.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján olvasható közlemény szerint a pilisvörösvári Fő úton, a 10-es főút 20. kilométerszelvényénél a támfaldőlés miatt továbbra is érvényben van a teljes lezárás, kerülni Solymár felé, illetve Pilisvörösvár településen belül lehet.

A megyei katasztrófavédelem szóvivője délután azt mondta az MTI-nek, hogy a MÁV, a közútkezelő és a gázművek szakemberei is a helyszínre mentek, hogy a megkezdett statikai vizsgálat eredménye, illetve közös egyeztetés alapján megoldást találjanak a problémára.

A katasztrófavédelem azonnali intézkedése nyomán a földomlás által érintett 500 méteres szakaszon a 10-es főúttal párhuzamosan egy ideiglenes út kiépítését kezdték meg, miközben a sérült támfalat igyekeznek mielőbb helyreállítani, s gondoskodnak a csapadékvíz elvezetéséről is - közölte Csámpai Attila.

Tájékoztatása szerint mivel a környéken lakóházak is találhatók, a forgalomterelés mindaddig érvényben marad, amíg az ideiglenes út el nem készül.

Loppert Dániel, a beruházó NIF szóvivője szombat délután arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a konzorciumvezető-kivitelező A-Híd Kft. szakemberei a vasúti aluljárónál hozzáláttak egy a 10-es főút problémás szakaszát kiváltó, aszfalt burkolású ideiglenes út építéséhez. A munkával a legkésőbb hétfő reggelre el kell készülniük - hangsúlyozta.

Az ideiglenes utat csak a 3,5 tonnánál könnyebb járművek használhatják majd óránkénti 10 kilométeres sebességkorlátozás mellett - mondta a szóvivő.

Az MTI úgy tudja, hogy a munka éjjel-nappal folyik majd. Az ideiglenes megoldás és a 10-es főút általános zsúfoltsága miatt hétfőtől ezen a szakaszon a szokásosnál is nagyobb torlódásokra lehet majd számítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×