eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien

Völner: több mint százmilliárd forintból kezdődnek idén útfelújítások

Százmilliárd forintot meghaladó összegből több mint 800 kilométernyi útszakasz rendbetételét kezdi el idén a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára a hazai útfelújítások hétfői évindító sajtótájékoztatóján, Tápiószentmártonban.

Völner Pál aláhúzta: 2014-ben három párhuzamosan futó program keretében indul 843 kilométernyi útrekonstrukció, országszerte több száz helyszínen. Ezzel válik teljessé az a múlt évben meghirdetett nagyszabású közútfejlesztési beruházás-sorozat, amelynek során mintegy 165 milliárd forintból 1600 kilométeren újul meg - tette hozzá.

A politikus kiemelte: a Pest megyei Tápiószentmárton térségében összesen bő 9 kilométeren újítják fel a 3116-os számú mellékutat. Az 1,8 milliárd forintból most kezdődő kivitelezés nem csupán burkolatcserét jelent, hanem az érintett két szakasz átfogó helyreállítását, lényegében újjáépítését foglalja magában.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×