eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Több járásra kiadták a riasztást a viharos szél miatt

Több járásra első-, illetve másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos szél miatt. E szerint Vas és Zala megye egyes területein már a következő órákban lehetnek olyan széllökések, amelyek az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladják, több további megyében is lehet az óránkénti 70 kilométernél erősebb a szél.

A meteorológiai szolgálat hétfőn kora reggel az MTI-hez eljuttatott, éjfélig szóló veszélyjelzése szerint az erős szél miatt Vas és Zala megyében másod-, míg Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Emellett a 24 órán belül várható jelentős mennyiségű csapadék miatt Somogy, Veszprém és Zala megyére másodfokú, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Tolna és Vas megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Közölték, a Dunántúli-középhegységben és a Dél-Dunántúlon kora délutánig, illetve átmenetileg a déli órákban a középső országrészben is még intenzívebb eső várható, ezt követően fokozatosan szűnik meg a csapadék.

A Dunántúl nyugati felén egész nap, északkeleten a délelőtti óráktól lesz viharos szél, amely késő estétől fokozatosan veszít az erejéből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×