eur:
389.22
usd:
363.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Orbán: tömegesen sérültek az emberi jogok

Tömegesen sérültek az emberi jogok az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) törvénytelen lehallgatásai során - szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök és Schiffer András, az LMP frakcióvezetője azon a megbeszélésen, amelyet a kormányfő kezdeményezésére hétfő reggel folytatott le a két politikus az amerikai lehallgatási botránnyal kapcsolatban a miniszterelnök dolgozószobájában.

Erről Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője tájékoztatta az MTI-t.

Elmondta, most egy "első körös" tájékoztatás történt, Orbán Viktor és Schiffer András áttekintették a kialakult helyzetet. Ezt követően még a pártok vezető testületei is konzultálnak az ügyben - jelezte.

Havasi Bertalan közlése szerint hétfő délelőtt a miniszterelnök Mesterházy Attilával, az MSZP frakcióvezetőjével is tárgyal a dolgozószobájában, Vona Gábort, a Jobbik képviselőcsoportjának vezetőjét pedig várhatóan szerdán fogadja.

Orbán Viktor miniszterelnök az amerikai lehallgatási botránnyal kapcsolatban a múlt héten levélben hívta konzultációra a parlamenti frakciók vezetőit - emlékeztetett Havasi Bertalan.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója múlt kedden jelentette be a megbeszélések kezdeményezését. Akkor ezt azzal indokolta, hogy a közelmúltban nyilvánosságra kerültek az amerikai központi hírszerző ügynökség, a CIA és az NSA közös lehallgatásra szakosodott szervének adatai. Ismertté váltak a lehallgató és átjátszó központok helyszínei, melyek között több európai főváros, köztük Budapest is szerepelt. Az is kiderült, hogy az Egyesült Államok európai vezető politikusokat is lehallgatott.

Kocsis Máté beszélt arról is, hogy ha lezárultak a frakcióvezetőkkel a konzultációk, a Fidesz képviselőcsoportja javaslatot fog tenni egy, a lehallgatási botránnyal foglalkozó parlamenti vizsgálóbizottság felállítására.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Virovácz Péter: kellenének segédmotorok a magyar gazdaságba

Virovácz Péter: kellenének segédmotorok a magyar gazdaságba

Nem mindegy, hogy miért növekedett 0,8%-kal a magyar gazdaság 2024 első félévében, így csak a részletek és a második féléves adatok ismeretében lehet majd látni, hogy tovább cikk-cakkozunk-e vagy tartósabb növekedési pályára álltunk. Az ugyanakkor már most látszik, hogy a külpiacokra termelő feldolgozó vállalatok egyhamar nem fognak ipari növekedést stimulálni – egyebek mellett ezekről a témákról beszélt a keddi GDP-adat kapcsán a Checklist csütörtöki adásában Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője. Az adás második részében Mohos Kristóf,  a Portfolio részvényelemzője volt a vendégünk, akit az üzemanyagárak körüli kavarásról kérdeztünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×