eur:
385.9
usd:
355.33
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Rögzíthették Laborc és Portik találkozását - lapszemle

A Magyar Nemzet szerint a Gyurcsány-kormány volt titkosszolgálati főnöke találkozott Portik Tamással, míg a Népszabadságnak az Európai Tanács főtitkárának szóvivője nyilatkozott.

A Magyar Nemzet szerint megdönthetetlen bizonyítékok vannak arra, hogy Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatója legalább kétszer találkozott Portik Tamással, akit több, a kilencvenes évek közepén történt leszámolás megrendelésével gyanúsítanak. A lap szerdai írása szerint a rendhagyó megbeszélésekről készült hangfelvételeket feltehetően az Alkotmányvédelmi Hivatalban találták meg.

Az Európa Tanács szerint további lépések szükségesek a magyar kormánytól a médiaszabályozásban. Erről a tanács főtitkárának szóvivője, Daniel Holtgen nyilatkozott a Népszabadságnak.

23 évnyi éhezés és kínzás után szökött meg egy férfi egy észak-koreai koncentrációs táborból - tudósít az Index. Szhin Tonghjukh már a táborban született és úgy tudja, ő az egyetlen, aki élve kijutott onnan.

Ötödével csökken a szelektív hulladékgyűjtő szigetek száma Zuglóban a lakossági panaszok miatt - írja a Napi Gazdaság. A budapesti városüzemeltetés szerint ez jelentősen rontja az ellátás színvonalát, ezért egyeztetne a XIV. kerülettel, ugyanakkor elismeri, hogy "szigetellenes" hangulat alakult ki.

A Portfolio.hu azt írja, hogy nagyrészt a Richterben történt átsúlyozások miatt jelentősebb csökkenéssel zárta az elmúlt hónapot a BUX, a hazai alapkezelők azonban a rövid távú részvénypiaci kilátásokat illetően enyhén optimistábbá váltak a megelőző felméréshez képest.

Az elavult, régi, alacsony hatásfokkal működő fűtési rendszerek lecserélésével, korszerűsítésével 20-30 százalékkal csökkenthető az ingatlanok energiafelhasználása, ami egy fűtési szezonban 50-75 ezer forintos megtakarítást eredményezhet. Részletek a Penzcentrum.hu-n.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×