eur:
387.19
usd:
356.93
bux:
68339.7
2024. május 17. péntek Paszkál

Mesterházy: a szocialisták célja a programalapú együttműködés

A Magyar Szocialista Párt partnereivel nem pusztán hatalomtechnikai alkura, hanem programalapú együttműködésre építve készül a 2014-es kormányváltásra - jelentette ki az MSZP elnöke, parlamenti frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján Kecskeméten.

Mesterházy Attila úgy fogalmazott: a nácizmus elleni budapesti vasárnapi demonstráció részben sikeres volt, ám nem sokat változtatott a Fidesz álláspontján. A miniszterelnök azóta sem volt hajlandó elhatárolódni a Jobbiktól, mely "politikai bűn" - állította jelezve, hogy az MSZP ezzel szemben "politikai karanténba" zárná a Jobbikot.

Azt mondta: ahogy a történelemben eddig mindig elzavarták azokat a politikusokat, akik félelemre és hazugságra alapozták kormányzásukat, úgy meggyőződése szerint a Fidesz és Orbán Viktor is erre számíthat a következő választásokon.

Az új kabinet sikeréhez azonban ma már nem elegendő az "Orbán takarodj" jelszót kiadni: az emberek "mit, hogyan, miért" kérdéseire is tudni kell válaszolni - mondta, hozzátéve, hogy a szocialisták politikai partnereikkel nem pusztán hatalomtechnikai alkut, hanem programalapú együttműködést tervezve készülnek a 2014-es kormányváltásra.

A pártelnök közölte: az MSZP nem "elitcserére" törekszik a Fidesz leváltásával, hanem kézzelfogható, innovatív megoldásokat kínál az ország és az emberek problémáira.

Ezért igyekszik élen járni abban, hogy "az ügy érdekében" egy választási szövetségen belül képes legyen alárendelni pártpolitikai érdekeit. Ennek szellemében minden választókörzetben hajlandók közös jelölteket és listát állítani az együttműködő szervezetekkel - hangsúlyozta Mesterházy Attila a teltházas, 4-500 érdeklődő részvételével megtartott lakossági fórumát megelőző sajtótájékoztatón.

Címlapról ajánljuk

Eltelt öt év - ez lett az USA nagy Huawei-szankciójából

Öt évvel ezelőtt kapta a kínai Huawei fennállásának addigi legnagyobb pofonját az Amerikai Egyesült Államok akkori elnökétől, és felkerült a Washington szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek, személyek, államok listájára. Ezzel az USA lényegében elvágta a Huaweit az amerikai technológiától. De most jött a meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Esnek a hazai blue chipek, csak a Mol tartja magát

Esnek a hazai blue chipek, csak a Mol tartja magát

Mérsékelt esésekkel búcsúztatják a hetet az európai tőzsdék, és a BUX is lefelé vette az irányt, miután a blue chipek többsége mínuszban áll. Makrofronton Kínán a világ szeme, ahonnan egy rakás gyenge adat érkezett ma reggel, és intézkedéscsomagot jelentettek be a lakáspiac megmentésére. A magyar tőzsdén a Telekomnál voltak események, a cég lemondta jövő hétre tervezett részvény-visszavásárlási aukcióját, valamint az AutoWallisra érdemes figyelni, miután a társaság közzétette első negyedéves beszámolóját, és friss elemzés is napvilágot látott a cégről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×