eur:
385.84
usd:
355.32
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Jön a havazás az ország nagy részén

Nyugat felől kedd délutántól már egyre nagyobb területen várható intenzívebb csapadék - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Estig nyugaton, délnyugaton eső, havaseső, míg az ország középső részén és az Északi-középhegységben gyengébb havazás várható. Estétől a csapadék intenzívebbé válásával és hőmérséklet fagypont alá csökkenésével a Dunántúl keleti, északkeleti részén, az Északi-középhegységben és a Duna-Tisza-közén több centiméternyi megmaradó hó hullhat. A Dunántúl középső és déli részén szerda reggelig vegyes formájú csapadék várható.

Éjszaka a csapadék fokozatosan kelet felé helyeződik át. Szerda reggelig a nyugati, délnyugati országrészt leszámítva 3-10 centiméter hó valószínű. Ezt meghaladó mennyiség főként az Északi-középhegységben hullhat, de kisebb eséllyel az Alföldön és a Dunántúl keleti részén a magasabban fekvő területen is kialakulhat akár 10 cm-es hóréteg.

Szerda délig keleten még hullhat pár cm friss hó, de a nap második felében számottevő havazás már ott sem valószínű.

Szerdán a Dunántúli-középhegység magasabb részein a megerősödő északnyugati szél egy-egy helyen hóátfúvásokat eredményezhet.

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Egy tehéntől kapta el a madárinfluenza vírusát egy tejtermelő az Amerikai Egyesült Államokban. A fertőzést idejében megállították, ezért a gazda megúszta egy szemgyulladással; még felső légúti tünetek sem alakultak ki nála. Ez az első bizonyított eset, hogy a H5N1 szarvasmarháról emberre terjedt át, emberről emberre viszont még mindig soha – mondta az InfoRádió által megkérdezett víruskutató.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×