eur:
386.7
usd:
355.86
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Fokozódik a hóhelyzet Magyarországon

A 6-os főúton Mecseknádasd és Pécsvárad közötti szakaszán kötelező a hólánc használata - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Mivel éjszaka bizonyos szakaszokon jegesedéssel lehet számolni, a közútkezelő óvatosságra inti a Budapest térségben közlekedőket is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint szerdán jelentős mennyiségű hóra kell számítani Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ahol 24 óra alatt több mint 10 centiméter hó hullhat.

Mint írták, az éjszaka folyamán váltakozó intenzitású havazás, eleinte délen, délnyugaton havas eső várható. Szerda reggelig a nyugati, délnyugati országrészt leszámítva 3-10 centiméternyi havat valószínűsítenek. Ennél több hóra főként a Mecsekben és az Északi-középhegységben lehet számítani.

Reggelre a Dunántúlon, majd délelőtt várhatóan a Duna-Tisza-közén is megszűnik a havazás. Szerda kora délutánig a Tiszántúlon hullhat még néhány centiméter friss hó, de a nap további részében számottevő havazás már ott sem valószínű - írta a meteorológiai szolgálat.

Szerdán a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és plusz 1 Celsius-fok között valószínű. A maximumok 0 és plusz 5 fok között várhatók.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közös döntése értelmében kedd este kilenc órától rendelték el a hólánc kötelező használatát.

Pécsi Norbert, a közút szóvivője korábban azt közölte: kedd délutántól folyamatosan szórják a Szentendre környéki hegyi utakat, hogy megelőzzék a várható hajnali lefagyásokat, de Pest megye más területein is készenlétben állnak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. gépei.

A folyamatos havazás ellenére a megye fő- és mellékútjai most még többnyire vizesek, fennakadásról nem érkezett jelentés. Mivel éjszaka bizonyos szakaszokon jegesedéssel lehet számolni, a közútkezelő óvatosságra inti a térségben közlekedőket - hangsúlyozta korábban Pécsi Norbert.

Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója kedd késő délután az MTI-nek azt mondta: a havazás ellenére zavartalan a forgalom a Liszt Ferenc-repülőtéren. Mindkét kifutópályán közepes, illetve jó fékhatás mérhető, ezért mindkettőn fogadnak és indítanak járatokat. A repülőtéren a háromfokozatú készültségből a második van érvényben.

Ha a havazás folytatódik, szükség esetére készenlétben állnak a hótakarító járműveik, hogy felváltva megtisztítsák a futópályákat - fűzte hozzá Hardy Mihály.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×