eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Tarlós bírálta helyettesét a BKV-busztender ügyében - a nap hírei

Nem vállal felelősséget a főpolgármester a BKV jövő évi működési biztonságáért, ha a kormánydöntés előtt újabb busztendert írnak ki. Csaknem egymillióan látogattak ki szerda óta a fővárosi temetőkbe. Előre kitervelt, brutális gyilkosság áldozata lett a hétfőn Kaposváron eltűnt 11 éves fiú. A nap hírei 2012. november 3-án, szombaton. 21 óra .... perc, november 3-án szombaton, az elmúlt 24 óra legfontosabb híreit hallják:

Nem vállal felelősséget a főpolgármester a BKV jövő évi működési biztonságáért, ha újabb busztendert írnak ki a társaság finanszírozásáról szóló kormánydöntés előtt. Tarlós István a fővárosi Fidesz-KDNP két képviselőjének előző napi nyilatkozatára reagálva beszélt erről. Mint mondta: a politikusoknak nem volt felhatalmazásuk a közgyűlés nevében is nyilatkozni a buszkiszervezésről. Megismételte: még nem látja biztosítottnak a fővárosi közösségi közlekedés kielégítő szintű szolgáltatásának jövő évi fedezetét. A Magyar Nemzet pénteken városházi forrásokra hivatkozva írt arról, hogy leállhat a fővárosi buszkiszervezés. Erre reagálva György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes és Németh Zoltán frakcióvezető aznap cáfolta, hogy a Fővárosi Közgyűlés a közeljövőben módosítaná az új buszüzemeltetési modellről szóló januári határozatot.

Az idén először a legnehezebb helyzetben lévő ötezer fő alatti települések adósságait fizeti ki az állam, a többi önkormányzat adósságállományát február végéig rendeznék - közölte a Fidesz ügyvezető alelnöke. Kósa Lajos debreceni polgármester, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke a Magyar Nemzetnek hangsúlyozta: ha az állam adósként belép a rendszerbe, az nagyobb biztonságot jelent a bankoknak, mivel a korábbi rossz hitelek azonnal jónak minősülnek.

Lapértesülés szerint hamarosan megkaphatja a béremelést azoknak az egészségügyi dolgozóknak egy része, akik korábban kimaradtak a juttatásból. A Magyar Nemzet egy kormányrendelet-tervezetre hivatkozva azt írta: az egészségügyért felelős államtitkárság elképzelése szerint pluszpénzhez juthatnak többek között az Országos Epidemiológiai Központ és az Országos Környezetegészségügyi Intézet betegellátással foglalkozó dolgozói, valamint a légi mentők is.

Az MSZP szerint tovább csökken a bejelentett megszorító csomagok miatt az ország gazdaságának teljesítménye. Burány Sándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője azt mondta: az intézkedések a hitelezés, a belső kereslet csökkenését, és ezzel a gazdasági teljesítmény további romlását okozzák.

Az uniós kötelezettségek újratárgyalásával tenné rendbe a költségvetési rendszert a Jobbik. Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerint 2014-től a lehívható uniós forrásmennyiség körülbelül húsz százalékkal csökken.

A Jeremie II. pályázatok végeredményének megsemmisítését és új pályázatok kiírását kéri az LMP. Az ellenzéki párt szerint a Jeremie II. kockázati tőkealapok kiosztásánál csak kormánypárti kötődésű pályázók nyertek, és a döntésért felelős grémiumból szándékosan kihagyták a szakmai szervezeteket.

Maléter Pálra, az 1956-os forradalom és szabadságharc után kivégzett egykori honvédelmi miniszterre emlékeztek Tökölön. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke úgy fogalmazott: 56 valódi hősei még ma is üzennek, cselekedeteikkel példát mutatnak. Vasárnap, november 4-én, a nemzeti gyásznapon, országszerte az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira emlékeznek.

Szükségesnek tartja a kommunizmus szörnyűségeinek felidézését Lezsák Sándor. Az Országgyűlés alelnöke a Mindszenty József bíboros életéről szóló konferencián, a Parlament felsőházi termében beszélt erről. Az Országgyűlés alelnöke kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: várhatóan rövidesen elhárulnak a még meglévő akadályok is Mindszenty József boldoggá avatása elő.

Mintegy 950 ezren látogattak ki szerda óta a budapesti temetőkbe, hogy megemlékezzenek elhunyt szeretteikről. A Budapesti Temetkezési Intézet szolgáltatási igazgatója elmondta vasárnap is reggel 7 és este 8 óra között tartanak nyitva, ám hétfőn már újra csak délután 5 óráig lesznek látogathatók. Tóth Gábor szerint az eddigi látogatószám nem mondható magasnak. Hozzátette: a legforgalmasabb továbbra is az Új Köztemető és a Farkasréti temető.

Magyarországon is forgalomba került néhány olyan, sportolóknak szánt étrend-kiegészítő, amelyek súlyosan veszélyeztethetik a fogyasztók egészségét - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. A tájékoztatás szerint az amerikai hatóságok riasztást adtak ki, és kiszűrésükre Magyarországon is ellenőrzési akciót indítottak. A készítmények forgalmazását az egészségügyi hatóság megtiltotta.

A New York-i metróhálózat 80 százalékán újra járnak a szerelvények a Sandy hurrikán pusztítása után. Közben a Baptista Szeretetszolgálat magyar munkatársai már megkezdték az ételosztást a hurrikán sújtotta New Jersey államban. A vihar a legutóbbi adatok szerint 110 halálos áldozatot követelt az Egyesült Államokban és egy ember halt meg Kanadában. Korábban csaknem 70-en vesztették életüket a karibi térségben. A Sandy hurrikán pusztításai nyomán nőtt a kolera-megbetegedések száma Haitin.

Előre kitervelt, brutális gyilkosság áldozata lett a hétfőn Kaposváron eltűnt 11 éves fiú. A Somogy megyei rendőr-főkapitányság azt közölte: a felsőmocsoládi gyermek nevelőapjának élettársát és két hajléktalant vettek őrizetbe az ügyben. A legutóbbi adatok szerint a kisfiú már halott volt hétfőn éjjel, amikor a gyermek nevelőapjának élettársa bejelentette az eltűnését, a nő félrevezette a hatóságot. A rendőrség szombat reggel a Kaposvári Egyetem mögötti erdőben találta meg a fiú holttestét.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×