eur:
390.16
usd:
364.17
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Miről tárgyalt Orbán Matolcsyval és Simorral?

Az Orbán Viktor kezdeményezte pénteki találkozón a miniszterelnök tájékoztatta Simor Andrást, a jegybank elnökét és Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert az európai uniós csúcs eredményeiről - reagált az index.hu-n megjelent cikkre a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A portál arról számolt be, hogy péntek reggel a miniszterelnökkel találkozott Matolcsy György és Simor András.

A tárgyalás tényét az MNB-nél megerősítették, ám arról csak annyit árultak el, hogy a megbeszélésen áttekintették az európai gazdasági folyamatokat és azok lehetséges hatásait a magyar gazdaságra.

Az index.hu emlékeztet rá, hogy utoljára januárban volt hasonló találkozó, akkor Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár is részt vett az egyeztetésen. Az akkori megbeszélésről utóbb Orbán Viktor úgy nyilatkozott, kérte a jegybankot a növekedést ösztönző és a forint iránti bizalom visszaállítását szolgáló lépésekre. A találkozó előtti napokban ugyanis történelmi mélypontra süllyedt a forint, 324 forint körül járt az euró ára - írja az Index.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×