eur:
388.43
usd:
360.51
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Támogatták a szakbizottságok Balog Zoltán miniszteri kinevezését

A bizottsági meghallgatásokon már túl van Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, így május 14-től átveheti a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának irányítását, amelyet Emberi Erőforrások Minisztériumának hívnak majd.

Balog Zoltán kedden a sport és turizmus, az Oktatási, tudományos és kutatási bizottság, az emberi jogi, valamint a kulturális és sajtóbiztosság előtt is ismertette elképzeléseit. A testületek támogatták a leendő erőforrás miniszter terveit.

A sport- és turizmusbizottsága előtt a mindennapos testnevelés bevezetéséről és a sport integráló erejéről beszélt. Kiemelte, hogy a mindennapos testnevelést az iskolai oktatás első, ötödik és kilencedik évfolyamán, szeptember 1-től, felmenő rendszerben szervezik meg, illetve később kiterjesztenék a szakképzésekre, a gimnáziumi és a szakiskolai oktatásra is.

Balog Zoltán a Sportkórházzal kapcsolatban elmondta: jelenleg három verzió van, a végső döntést a sportért felelős államtitkársággal együtt hozzák majd meg.

A leendő tárcavezető meghallgatásán arról beszélt, hogy meg kell erősíteni az emberi erőforrásokat. Balog Zoltán szerint ennek ad helyet az iskola, az egészségügy, a szociális ellátórendszer, a sport és a kultúra.

"Szeretném, ha ebben a minisztériumban, ahogy eddig, is az emberi erőforrás lenne a legnagyobb kincs, a legnagyobb érték. Ha az emberi erőforrás erősödik, akkor az a gazdaság számára is felhajtó erő tud lenni" - fogalmazott.

A miniszterjelölt a szervezeti változásokról szólva elmondta: két államtitkársággal bővül a minisztérium.

A társadalmi fölzárkózásért felelős államtitkárság miniszteri vezetéssel átkerül a tárcához; akárcsak a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumból az egyházi és civil kapcsolatokért, a nemzetiségekért, a kisebbségekért felelős államtitkárság.

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a múlt héten nyújtotta be lemondását. Balog Zoltán - Orbán Viktor miniszterelnök kérésére - május 14-től irányíthatja az Emberi Erőforrások Minisztériumát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×