eur:
392.51
usd:
366.02
bux:
66653.29
2024. április 25. csütörtök Márk

A betegbiztosítás mintegy ötvenmilliárdos piac lehet - lapszemle

A betegbiztosítás adó- és járulékmentessé tétele jelentős többletbevételt hozhat a kórházaknak - mondta Csiba Gábor, a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke a Magyar Nemzetnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Oktatókórház főigazgatójaként dolgozó egyesületi elnök szerint a több tízmilliárd forintos fejlesztésekkel korszerűsített állami kórházak, egyetemi klinikák megfelelnek a magánbiztosítók által képviselt igényeknek, így ők lehetnek az esetleges piacnyitás nyertesei, miután Magyarországon nincs több tízezer beteg kiszolgálására alkalmas magas színvonalú magánkórházi hálózat.

Csiba Gábor a lap keddi számában úgy vélekedett, hogy a magas színvonalú szolgáltatásra képes intézmények között komoly verseny várható a mintegy ötvenmilliárdos piac minél nagyobb szeletének megszerzéséért, mert az elmúlt nyolc év 40 milliárd forintot meghaladó elvonásai miatt ők is forráshiánnyal küzdenek.

Az Indexen arról lehet olvasni, hogy sokan csak karácsony után kapnak új bankkártyát azok közül, akiknek a december közepi adatlopás miatt a bankok letiltották a kártyáját. Akik megszerezték az adatokat, klónozhatják a kártyákat, amiket így a PIN-kódos tranzakciók kivételével gyakorlatilag bármire tudnak használni, bár a bankok szerint a történtek miatt senkit nem érhet kár. Nem ez az első ilyen eset, az EU szigorúbb szabályokat hozna.

A Portfolio.hu arról ír, hogy az elmúlt években tovább növekedtek a regionális különbségek Magyarországon, ami főleg a központi régió előnyének fokozódásában mutatkozik meg, miközben a leginkább lemaradó régiók erőteljes hátránya változatlan maradt. Mintegy háromszorosára tágult a különbség az ország legjobb és legrosszabb jövedelmi helyzetű régiója között. A KSH adatai szerint a rendszerváltást követően kialakult regionális különbségek 2006-ig fokozódtak. Az abban az időszakban jellemző 3-5 százalék körüli éves növekedés főleg a közép-magyarországi régió átlag feletti fejlődésében látszódott meg. A 2009. évi gazdasági visszaesés ismét a regionális különbségek növekedésének irányába hatott, ami főleg a központi régió előnyének fokozódásában mutatkozik meg.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×