INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Erdő Péter a család fontosságát hangsúlyozta

Infostart / InfoRádió
A család fontosságáról beszélt a karácsonyi éjféli misén Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek budapesti Szent István-bazilikában.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szentbeszédében úgy fogalmazott, hogy a család a legalapvetőbb, a legfontosabb emberi közösség, amelyben megtanít a bizalomra, az elfogadásra, az egymásra figyelésre.

Erdő Péter azt mondta, hogy a család az egészség iránti felelősségre is figyelmeztet, hiszen a káros szenvedélyek nem csak a testet rombolják, de szenvedést okoznak a környezetnek is.

A családban megélt szeretet ugyanakkor megmutatja a szabadulást még a szenvedélybetegségek csapdájából is - tette hozzá Erdő Péter.

Bölcskei Gusztáv református püspök a távirati irodának adott karácsonyi interjúban arról beszélt, hogy karácsony története a biztos fogódzót, az orientációt mutatja az embereknek, miközben felhívja a figyelmet a legnagyobb válságra, a bűnös ember meghasonlott állapotára.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke szerint a karácsony üzenete az egymás felé fordulás. Ezt a példát kell követni ma is az egyes nemzedékek, a különböző népek és akár az eltérő politikai irányvonalak támogatóinak is.  

A címlapról ajánljuk