INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Kiderült Németh Lászlóné végzettsége

Infostart / InfoRádió
Az InfoRádió értesülése szerint 1976-ban a Külkereskedelmi, Oktatási és Továbbképző központban, külkereskedelmi szakon végzett Németh Lászlóné, akit a kormányfő a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium élére jelölt.

Támogatta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszteri kinevezését az Országgyűlés Gazdasági és informatikai, illetve Önkormányzati és területfejlesztési bizottsága csütörtöki, összevont ülésén.

A miniszterjelölt a bizottsági ülésen elmondta, hogy szakmai életútja elsősorban a pénzintézeti szektorhoz köti. Már 1998 és 2002 között ügyvezetője volt a Magyar Fejlesztési Banknak, amelynek 2010 júniusa óta vezérigazgató-helyettese.

Terveiről egyebek mellett közölte, személyes ügyének érzi a közlekedésbiztonság javítását, feladatának tekinti, hogy az informatikai területen rendelkezésre álló 80 milliárd forintból a gyorsabb ügyintézést és a vállalatok adminisztratív terheinek csökkentését támogató fejlesztések valósuljanak meg. Kifejtette, 2013 az elrugaszkodás, az emelkedés éve lesz.

Hozzátette: "Nemzeti fejlesztési miniszterként gondoskodni fogok arról, hogy ennek érdekében már 2012-ben közel 1.400 milliárd forint váljon hozzáférhetővé Magyarország megújítása, a gazdaság fejlesztése és a társadalom megerősítése érdekében".

Németh Lászlóné a tervek szerint január 1-től tölti be a miniszteri pozíciót. A tárcát eddig irányító Fellegi Tamás december 8-án közölte, hogy feladatainak sokasága miatt kérte felmentését, mert az IMF-tárgyalásokra akar összpontosítani.

Németh Lászlóné jelenleg a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese és az igazgatóság belső tagja.

A címlapról ajánljuk