INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Hogyan védhetjük ki az adóemelések hatásait? - Hetilapszemle

Infostart / InfoRádió
A Heti Válasz szerint az adóemelések egy részének a hatása életmódváltással kivédhető. A Figyelő arról ír, mennyi pénzt vittek a magyarok osztrák bankokba.

A Heti Válasz arról cikkezik, hogy januártól számos adó emelkedik, de a megszorítások egy része életmód-váltással kivédhető. A túlzottan sós és édes ételeket, valamint az energiaitalokat már hónapok óta különösen érdemes volt elkerülni, most újabb rossz minőségű vagy egészségtelen termékekre vetik ki a chipsadót. A legnagyobb nyomás a dohányosokon van, hogy szakítsanak az eddig a sajátjuk mellett környezetük egészségét is károsító szenvedéllyel. A termékek ára már másfél hét múlva jelentősen emelkedik, majd februárban és júliusban ismét a jövedéki adó jelentős növelése miatt. Nem mellékesen január 1-jétől tilos a cigarettázás a zárt helyeken, az éttermekben, a kocsmákban és a szórakozóhelyeken, nem szabad rágyújtani a játszóterek környékén és a peronokon sem, és megszűnnek a munkahelyek dohányzószobái is. Az év második felében, drágábban juthatnak gyógyszerekhez azok a tüdőbetegek, akik nem hagynak fel az önpusztításnak ezzel a formájával, 2013-ban pedig bevezetik a trafikrendszert.

A Figyelőben arról olvashatnak, hogy az uniós kemény magba vágyódó Ausztria odahaza koncentrálja forrásait, de a magyar megtakarítások is oda tartanak. Becslések szerint összességében százmilliárd forintos nagyságrendben váltottak át forintot euróra magyar állampolgárok, és ezeket az összegeket ausztriai bankokban helyezték el. Az elemzők szerint az osztrák gazdaság jövőre az eurózóna átlagánál jobban teljesít majd, és szinte biztosan elkerüli a visszaesést.


A címlapról ajánljuk