eur:
393.26
usd:
368.03
bux:
66083.45
2024. április 24. szerda György

Bérkiegészítést kapnak az egészségügyi dolgozók a chipsadóból

Mintegy 42 ezer egészségügyi alkalmazott kap többletpénzt egyszeri bérkiegészítésként az idei népegészségügyi termékadóból, vagyis a chipsadóból befolyó pénzből.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkárságától az InfoRádió megtudta, hogy a pótlékalap csaknem háromhavi összegének megfelelő egyszeri juttatást - bruttó 21.600, 72.000, illetve 90.000 forintot - kapnak a pótlékra jogosult egészségügyi alkalmazottak. Õk azok, akik a közvetlen betegágy mellett végzett munkájuk miatt fokozott fizikai és pszichés terhelésnek, és egészségügyi kockázatoknak vannak kitéve.

Az egyszeri kifizetés valamennyi, az Egészségügyi Alapból finanszírozott szolgáltatást nyújtó intézmény dolgozóját, a büntetés-végrehajtási intézmények kórházainak hivatásos egészségügyi dolgozóit és a honvédség egészségügyi beosztású katonáit is érinti. A részmunkaidőben foglalkoztatottak arányos kifizetésben részesülnek. A támogatás összegét az államkincstár legkésőbb december 16-áig folyósítja.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 14:11
×
×
×
×