eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A héten dönt a Fidesz-elnökség, ki kerül Láng Zsolt listás helyére

Még a héten dönt a Fidesz elnöksége arról, ki kerül az egyéni mandátumot szerzett Láng Zsolt listás parlamenti helyére - közölte Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke hétfőn sajtótájékoztatón.

Vasárnap Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a II. kerületben tartott időközi országgyűlési képviselő-választást. Mivel a politikus listáról bekerülve már eddig is tagja volt a parlamentnek, helyére a Fidesz-KDNP fővárosi listájáról egy új kormánypárti képviselő jut be az Országgyűlésbe.

Kósa Lajos rámutatott: a Fidesz-KDNP II. kerületi választási eredménye úgy született, hogy az elmúlt időszak nagy port felvert, komoly politikai következményekkel járó ügyei már ismertek voltak, így a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) tervezett kormányzati együttműködés, az eurózóna válsága, valamint az is, hogy a Moody's megvonta Magyarországtól a befektetési ajánlású adósbesorolást. Vagyis az emberek úgy döntöttek, hogy tudták, Magyarország milyen problémákkal küzd - tette hozzá.

Az eddigi időközi választások mindegyikénél érzékelhető volt az, hogy a szavazók nem adják fel a 2010-es kampányban kötött "egyezséget", nem változtatták meg a véleményüket, és támogatják a kormányoldalt, "akkor is, ha egyébként rövid távon nyilvánvalóan csapásokat osztunk, csapásokat kapunk" - mondta a Fidesz alelnöke.

A sajtótájékoztatón részt vevő Láng Zsolt köszönetet mondott szavazóinak, és azt ígérte, továbbra is sokat fog dolgozni a II. kerületért.

Azzal összefüggésben, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök blogbejegyzése szerint március 18-ára előre hozott választást tervez a Fidesz, Kósa Lajos azt mondta - megerősítve Lázár János Fidesz-frakcióvezető kora délutáni szavait -, nincs olyan felvetés, amely előre hozott választásról szólna, "soha életemben nem hallottam róla".

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×