eur:
388.32
usd:
360.33
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

Meddig bírják az elaggott metrókocsik? - Lapszemle

A Népszabadság a metrókocsik állapotáról, a Magyar Nemzet a kémbotrány nyomozásának állásáról számol be.

A Magyar Nemzet értesülése szerint a Budapesti Katonai Ügyészség napokon belül befejezi a kémbotrány néven elhíresült, a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati karát érintő nyomozás iratainak ismertetését, és államellenes bűncselekmény miatt még az idén vádat emel a négy gyanúsított ellen.

Két metrókocsi is füstölt a héten. Az egyik a kardántengely meghibásodása, a másik a vontatómotor zárlata miatt. Meddig bírhatják még az elaggott szerelvények? A friss műszaki audit szerint még sokáig - írja a Népszabadság.

Naponta legalább 50 magyar roma érkezik a torontói Pearson repülőtérre, és folyamodik menekült státuszért a határőrség jelentése szerint. Ez rengeteg problémát okoz a reptér személyzetének és az egészségügyi szolgáltatóknak - számol be az Index.

Miközben a sajtóban az alkuszcégek arra licitálnak a hét végén induló kgfb-kampány előtt, milyen alacsony díjkülönbség esetén vélik az ügyfélről, hogy az váltani fog, látni kell, hogy a néhány száz forintos spórolás helyett − a nem elég figyelmes ügykezelés nyomán − akár a korábbi díj dupláját is fizetheti az autós az új nyilvántartási rendszer gyerekbetegségei miatt − olvasható a Napi Gazdaságban.

A forint megszédülésével párhuzamosan gyengélkednek a magyar állampapírok is. A Portfolio.hu-nak nyilatkozó kereskedők szerint a háttérben egyértelműen belföldi okok húzódnak meg: egyre erősebbek a leminősítéssel kapcsolatos piaci pletykák, és a végtörlesztés okozta bizonytalanság is nyomasztja a piacokat. A befektetők pedig nem akarnak ilyen környezetben magyar állampapírokat venni, inkább távol maradnak.

Bár évről évre egyre több olyan cég van, amelyik nem bírja a piaci versenyt, szép számmal akadnak olyan vállalatok, amelyek bátran mernek fejleszteni − közli a Pénzcentrum.hu. Új gépeket vásárolnak, nagyobb irodát bérelnek, szélesítik árukészletüket. A legtöbben ezeket a fejlesztéseket valamilyen vállalati hitelből fedezik − a bankok pedig szép lassan ismét nyitnak feléjük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.

18 kínai-magyar megegyezés született - bejelentették a konkrétumokat

A külgazdasági és külügyminiszter számolt be azon fontosabb projektekről, amelyekkel kapcsolatban a kínai elnök és delegációjának budapesti tartózkodása idején megállapodást kötöttek. Reptéri gyorsvasút, olajvezeték, "szupergyors" határátkelőhely is létesül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×