eur:
389.08
usd:
361.44
bux:
68649.87
2024. május 7. kedd Gizella

Peronkapu helyett több lesz a kalauz

Megszűnik a peronkapus ellenőrzés a Nyugati, Keleti és Déli pályaudvaron - erősítette meg az InfoRádió értesülését a MÁV-Start Zrt szóvivője. Szabó Anett hozzátette: az ellenőrzéseket egy külső cég végezte, de az ellenőrök semmilyen jogkörrel nem rendelkeztek, így sokan nem vettek jegyet a vonatokra. A társaság novembertől új ellenőrzési módszert vezet be.

November 7-től megszűnnek a peronkapus ellenőrzések a budapesti fejpályaudvarokon, nő viszont a jegyvizsgálók létszáma a vonatok fedélzetén - közölte a MÁV-Start Zrt. A vasúttársaság éves szinten mintegy 300 millió forintos bevételnövekedést vár attól, hogy változtat a bliccelők elleni fellépésén.

A cég az érvényes menetjegy vagy bérlet nélküli utazások visszaszorítása érdekében számos intézkedést hozott, ennek egyik eleme volt a peronkapuk üzemeltetése a Budapest Keleti, Nyugati és Déli pályaudvaron, de a menetjegyek, bérletek érvényességének ellenőrzése a jelentős, egyidejű utasáramlat mellett nehézséget okozott, a hatékonyságot tovább csökkentette a Budapest Bérlet bevezetése is, azok sokfélesége, illetve az ellenőrök intézkedési jogosultságainak hiánya - emelte ki Szabó Anett szóvivő.

A MÁV-Start Zrt. nem ír ki újabb közbeszerzési eljárást a november 7-én lejáró, egyéves időtartamú szerződése kapcsán a folyamatos peronkapus beléptetésekre. A cég nem távolítja el a pályaudvarokról a kialakított infrastruktúrát, továbbra is tervezi az ellenőrzések szúrópróbaszerű folytatását.

A társaság a peronkapus beléptetések megszűnése révén felszabaduló összeget - évi 150 millió forintot - szigorított vonatfedélzeti jegyellenőrzésre csoportosítja át - hangsúlyozta a szóvivő. A társaság több mint 50 fővel növeli a Budapest elővárosában közlekedő vonatokon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók számát. A fokozott jegyvizsgálói fellépéssel a nap bármely szakában, bármely elővárosi vasútvonalon találkozhatnak majd az utazók.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Elárulták a bankok az MNB-nek, mit terveznek a hitelezésben

Elárulták a bankok az MNB-nek, mit terveznek a hitelezésben

Elkészítette legfrissebb Hitelezési felmérését az MNB. 2024 első negyedévében a bankok összeségében nem változtattak sem a vállalati-, sem a lakáscélú hitelek feltételein, és ezeken az elkövetkező fél évben sem terveznek érdemben módosítani – állapította meg a jegybank, amelynek alelnöke, Virág Barnabás is előadást tart a Portfolio jövő keddi Hitelezés 2024 konferenciáján, nem érdemes lemaradni a szakmai rendezvényről!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×