eur:
389.29
usd:
362.79
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Főtáv felkészült a fűtési szezonra

Már tart a fűtési szezon a fővárosban, de a legtöbb társasházban még nem kapcsolták be a fűtést. A Főtáv több lakóval is úgy állapodott meg, hogy bizonyos hőmérséklet esésnél a hőközpontokon elhelyezett szabályozó elindítja a fűtést. A lakásokban két órán belül meleg lehet - mondta a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője.

Szeptember 15-én kezdődött a fővárosban a fűtési szezon, de várhatóan a legtöbb házban csak a pénteki lehűlés miatt lesz szükség arra, hogy melegek legyenek a radiátorok - közölte az InfoRádióval a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője.

Szűcs Panni elmondta: a Főtáv Zrt. és a társasházak üzemviteli megállapodást kötöttek, ebben rögzítették, hogy milyen módon induljon be a fűtés, és meghatározták azt a hőfokot, amelynél bekapcsolnak a szabályozók. Ekkor a melegvíz elkezd keringeni, és két órán belül vége a didergésnek.

A Főtáv Zrt. az idei évtől egyszer vállalja a fűtés be- és kikapcsolását, minden továbbiért 10 ezer forintot kell fizetni - emelte ki a szóvivő. Erre azért van szükség, mert volt aki, 20-30-szor is kihívta a cég munkatársát, noha a szabályozóval minden beállítható.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×