eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Átvállalhatja az állam az önköltségi képzés árának egy részét - lapszemle

A vidéki városi kórházakról szóló döntést a jövő évre halasztotta a kormány - értesült a Népszabadság. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy mégsem kell majd minden önköltséges képzésre felvett fiatalnak teljes egészében állnia a képzési költségeket.

A Népszabadság úgy tudja, hogy ősztől a fővárosi kórházak, januártól a megyei kórházak kerülnek állami kézbe, a vidéki városi kórházakról szóló döntést a jövő évre halasztotta a kormány. A lap szerint, noha a kórházi adósságokkal együtt bizonyos bevételeket is átvesz az állam, az egészségügyi, az oktatási, a szociális intézményrendszer egyszeri konszolidációja 35-45 milliárd forintos kiadást jelent a költségvetésnek. Az átvételre kiszemelt intézményeket az önkormányzatok már nem adhatják el, azokra újabb adósságot nem vállalhatnak.

Mégsem kell majd minden önköltséges képzésre felvett fiatalnak teljes egészében állnia a képzési költségeket - írja Magyar Nemzet. A lap információja szerint, amely a felsőoktatási törvénytervezet kodifikált változatára támaszkodik, ha a hallgató ösztöndíjszerződést köt az állammal, és beleegyezik, hogy teljesíti az abban foglalt feltételeket, akkor az állam átvállalja a képzési költség egy részét.

Az Indexen arról lehet olvasni, hogy bár úgy tűnt, Gera Zoltán, a magyar labdarúgó-válogatott játékosa szombaton visszatérhet, és másodszor is bemutatkozhat a West Bromwich-ban, valamint ott lehet az október eleji, finnek elleni Eb-selejtezőn, de Roy Hodgson edző a WBA honlapján közölte: a középpályás rásérült a bokájára. A tréner kiemelte, hogy még rehabilitációra van szükség, nincs esély, hogy Gera ott legyen szombaton a Sunderland elleni bajnokin. Meg kell várni a válogatott meccsek miatti szünetet, utána jó esélye van, hogy pályára lépjen. Dzsudzsák Balázs felépülése jól halad kulcscsonttöréséből, ő valószínűleg játszani fog a Puskásban.

A Napi Gazdaság szerint július közepén került felszámolás alá a balatonalmádi Ramada Hotelt üzemeltető Wossala Hotels Kft., amely több mint ötmilliárd forinttal tartozik hitelezőinek, most a felszámoló 3,85 milliárd forintos irányáron hirdette meg. A 2005-ben teljesen felújított, 210 szobás 12 emeletes szálloda 19,3 ezer négyzetméteres területen áll. A hotelhez egy iroda- és egy úgynevezett gázmotorépület kapcsolódik.

A Pénzcentrum-n arról lehet olvasni, hogy Magyarországon 2012. január 1-jétől a távszerencsejáték-szervezés csak az adóhatóság engedélyével végezhető. Ugyanakkor számos kiskapu tátong a módosított szerencsejáték-törvény új passzusán, melyek lehetőséget nyújtanak a törvény kijátszására. A szerencsejáték-törvény új passzusa ugyanakkor számos kiskaput nem vesz figyelembe, s így továbbra is megvan a lehetőség az adókerülésre. Nos, a törvény idevágó része "internetes oldalt" jelöl meg, mint szerencsejáték szervezőt, viszont számos olyan külföldön bejegyzett szerencsejátékokra is szakosodott társaság van, amelyet nem egy weblapon keresztül lehet elérni, hanem egy internet-hozzáférést igénylő kliens, vagyis egy számítógépes program segítségével. Így hiába hívják fel a szolgáltató figyelmét, hogy tegye hozzáférhetetlenné a szerencsejátékban való részvételre vonatkozó ajánlatot, mivel a klienst bárki könnyedén letöltheti számos internetes felületről, melyet elvileg nem tilt a törvény.

A Portfolio.hu szerint akár már kétmillió forint alatt is vehetünk lakást Pesten, de három és négy millió között már válogathatunk is a jobbnál-jobb ajánlatok között. Mostanában sajnos egyre többeknek okoz problémát a hitelek törlesztése, a lakások fenntartása, és sokan kényszerülnek kisebb és olcsóbb lakásokba való költözésre. Az interneten elérhető adatbázisokra támaszkodva a szakportál munkatársai megkeresték azokat a lakáspiaci ajánlatokat, melyek a különböző családi méret alapján a lehető legolcsóbb megoldást kínálják ma Budapesten.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×