eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Telejósda nagyhatalom lettünk - hetilapszemle

A Heti Válasz A hiszékenység vámszedői címmel közöl összeállítást a telejósdákról. A Figyelő felteszi a kérdést: mi lenne, ha tömegével mennének el az emberek az ingyenes szűrővizsgálatra.

A Heti Válasz azt írja, hogy a betelefonálós tévévetélkedők után idén az RTL Klubon és a TV2-n is megjelentek a jósműsorok. "Az emelt díjas hívásokból évi tízmilliárdos hasznot húzó magyar médiavállalkozás a világ félszáz országában szédíti a nézőket" - fogalmaz a szerző, hozzátéve: "az apró betűs részben maguk is elismerik, hogy humbug az egész".

A Figyelő azt írja, hogy nagy bajban lenne a költségvetés és az egészségügyi ellátás is, ha a magyarok tömegesen élnének az ingyenes szűrővizsgálatok elvben biztosított jogával. Így viszont a krónikus betegségben eltöltött, az európai átlagot jóval meghaladó életévek árát utólagosan fizeti meg az állam. Azt is, hogy Magyarországon nincs közmegegyezés arról, évente mennyit ér egy ember élete, és a társadalom meg tudja-e fizetni ezt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×