eur:
404.67
usd:
374.17
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Nem kapja meg mindenki határidőre a reálhozamot

Aligha kapja meg minden érintett a hónap végi határidőig a reálhozamot, mivel többen rossz címet adtak meg, és egyelőre nem tisztázott, van-e jogszabályi lehetőség az újrautalásra. Ráadásul a kiutalt, de nem kézbesített összegeket szeptember közepéig a posták őrzik.

Gubanc van a reálhozamok kiutalásánál, ugyanis vannak jó néhányan, akik még nem kapták meg a kasszák által kiküldött összeget, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem volt megfelelő a pénztárnál lévő lakcímük.

Mint ismer, tavasszal lehetett nyilatkozni arról, milyen módon szeretnék megkapni a reálhozamukat a volt magán-nyugdíjpénztári tagok. A többség viszont nem nyilatkozott. Nekik, a jogszabály szerint postán kellett kiküldeni a pénzt. Többen későn eszméltek, és jelentették be a jelenlegi lakcímüket.

A Stabilitás Pénztárszövetség szerint a jogszabály nem enged újrautalást - a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szerint viszont igen. Az ügyben a nemzetgazdasági tárca tehet igazságot.

A minisztérium most közleményben szólította fel a pénztárakat, hogy maradéktalanul tegyenek eleget a volt tagok adatmódosítási kérelmének, és a kifizetéseket határidőn belül teljesítsék. A Stabilitás Pénztárszövetség elnöke azt mondta: mivel a postákon szeptember közepéig őrzik a kiutalt reálhozamokat, az augusztus 31-i határidőt képtelenség tartani.

A magánnyugdíjpénztárak most a módosított kormányrendeletre várnak. Az azonban szinte biztos, hogy augusztus végéig nem kapja meg minden érintett a neki járó reálhozamot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Izgalmas napunk van ma a tőzsdéken: Európában alulteljesítenek az autógyártók, miután a Volkswagen konszern szakszervezeti vezetője arról beszélt, hogy akár három német gyárat is bezárhat a vállalat, és több tízezer munkahelyet is megszüntethetnek. Eközben a tengerentúlon nagyot ralizik a Donald Trump győzelmi esélyeivel együtt mozgó részvény, a DJT. Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában és a tengerentúlon pedig határozott emelkedést láthatunk, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 28. 17:53
×
×
×
×