eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Miért kell őszig várni a gyógyszerár-csökkenésre?

Több gyógyszer ára jelentősen csökken októberben. A Budapesti Orvosi Kamara Háziorvosi Szekciójának vezetője nem érti, hogy erre miért kell az ősz második hónapjáig várni.

Október 1-jétől 458 gyógyszer ára lesz átlagosan 25 százalékkal olcsóbb. Többek között vérnyomás- és koleszterinszint-csökkentők, antidiabetikumok, antidepresszánsok, valamint onkológiai szerek érhetőek majd el a jelenleginél kedvezőbb áron.

Kertai Aurél, a Budapesti Orvosi Kamara Háziorvosi Szekciójának vezetője arról beszélt az InfoRádiónak, hogy nem érti, miért csak októbertől módosul a termékek ára.

Bidló Judit, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár ártámogatási főosztályának vezetője úgy reagált: az októberi dátumnak több oka van, többek között az, hogy a gyógyszergyártók szeptember 10-ig újabb ajánlatot tehetnek, tehát elképzelhető, hogy egyes termékek ára még tovább csökken.

Az OEP felhívja a betegek figyelmét, hogy október elsejétől az azonos hatóanyagú gyógyszerek közül mindig a legkedvezőbb árú és támogatású, úgynevezett preferált gyógyszereket szedjék.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×