eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Hányszor dől meg ma a melegrekord?

Már a déli órákban megdőlt csütörtökön a budapesti és az országos napi melegrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa. Mivel a következő órákban a hőmérséklet még emelkedik, így csak későbbre derül ki, hogy pontosan hány fokkal dőltek meg a napi rekordok - tette hozzá a meteorológus.

Ezen napon eddig 1943-ban Túrkevén volt a legmelegebb, ahol annak idején 36,5 Celsius-fokot mértek. A fővárosban több mint 120 éves rekord dőlt meg. 1890 óta Budapesten augusztus 25-én nem mértek 34,6 foknál magasabb hőmérsékletet.

Csonka Tamás meteorológus reggel az MTI-nek azt mondta: valószínűleg csütörtökön, vagy pénteken lesz az év legmelegebb napja. Korábban a legmagasabb napi minimum rekordja már beállt, a hajnali órákban Pécsett 23,8 fokot mértek.

A tartós hőség miatt csütörtökre és péntekre az egész országra piros, legmagasabb szintű figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Az oltásellenesség hazai helyzetéről készül felmérés a gyermek háziorvosi praxisokban, miután egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Erről Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke beszélt a Portfólio-nak egy háttérbeszélgetés után, amelyen többek között kiderült, hogy folyamatosan nő az országban a betöltetlen gyermek háziorvosi praxisok száma, ami jelenleg 150, valamint, hogy továbbra is magas, 62 év a szakmában dolgozó doktorok átlagéletkora. Szó volt az iskolai igazolásokról, az új ügyeleti rendszerről, valamint arról is, hogy a gyermek háziorvosok miként próbálnak meg harcolni az egyre nagyobb mértékű gyermekkori elhízással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×