eur:
385.9
usd:
355.33
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Meddig tartanak még a munkálatok a Margit hídon?

Továbbra is zajlanak a munkálatok a Margit hídon. A járókelők leginkább a villamosmegálló átadását várják, amelyet várhatóan augusztus végétől lehet használni.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy a szigeti villamosperon megállót csak a híd teljes felszíni elemeinek elkészültével lehet átadni, az időközi átadást a közlekedési hatóság nem engedélyezte. A Budapesti Közlekedési Központ sajtóosztálya arról tájékoztatott, hogy amint az északi és déli járdákon a gyalogos forgalom megindulhat, a villamosok is meg fognak állni a Margitszigetnél, tehát a tervek szerint augusztus végétől.

Várhatóan a hónap végére az északi és déli járdák, a kerékpársávok és a közúti útpálya forgalmi rendje, valamint a villamospálya is kialakul. Díszoszlopok is kerülnek a budai és pesti hídfőkre.

A még hátralévő jelentősebb feladatok a hídszerkezet korrózióvédelmének befejezése és a híd díszvilágításának kialakítása. A látványos elemek elkészültével még nem fejeződnek be a munkálatok. A hídépítés lezárásaként az elkészült létesítmény műszaki átadás-átvételi eljárását is le kell folytatni és azt követően a hatóság forgalomba helyezési engedélyét is meg kell szerezni.

Múlt hét kedden végezték a szakemberek a Margit híd szigetre vezető szárnyhídjának próbaterhelését. Puskár Anett, a felújítást végző Mh 2009 konzorcium szóvivője azt mondta, a szükséges dokumentumok birtokában adják be a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz a kérelmet a forgalomba helyezéshez. A konzorcium a szerződés szerinti, nyár végi határidőre szeretné átadni a hidat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×