eur:
404.81
usd:
374.33
bux:
74276.71
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Az idei nyár legmelegebb hete elé nézünk

A héten melegrekord közeli kánikulára lehet számítani, a hét közepétől 35 fok is lehet, és keddtől érvényes a hőségriadó - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az InfoRádiónak. Reisz András kiemelte, hogy állóvizeink hőmérséklete is most fogja elérni a legmagasabb hőmérsékletet.

Tovább fokozódik a kánikula, a hét közepétől már forróság várható az ország nagy részén, ami annyit jelent, hogy 35 fok, vagy akár annál is melegebb lesz - mondta az InfoRádiónak Reisz András.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hozzátette: az éjszakák is alig hoznak felfrissülést. Mindez azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet magas, 25-27 fok feletti lesz.

A mostani kánikula átlag felettinek számít. Szokatlan, hogy augusztus 20. után ilyen meleg időszak köszönt a Kárpát-medencére. Most átlagosan 5-7 fokkal magasabb a hőmérséklet, hiszen ilyenkor 25-27 fok a jellemző, vagyis nem lesz meglepő, ha melegrekordok dőlnek meg a héten.

A meteorológus hozzátette: a hétvégén hidegfront éri el a Kárpát-medencét, amivel fokozatos lehűlés veszi kezdetét, de ez csak a kánikula mérséklődését fogja jelenteni, és azt, hogy elszórtan záporokra, zivatarokra kell majd számítani.

Az idei nyár legmelegebb hete elé nézünk, és ez azt jelenti, hogy az állóvizeink hőmérséklete is most fogja elérni a legmagasabb hőmérsékletet.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Bejelentette az MNB: január 1-jétől 10%-os önerővel vehetünk fel zöld lakáshitelt

Bejelentette az MNB: január 1-jétől 10%-os önerővel vehetünk fel zöld lakáshitelt

A Portfolio szeptemberi piaci értesülésének megfelelően jövőre már a forgalmi érték 90%-áig lehet majd lakáshitelt felvenni a zöld lakóingatlanokra, praktikusan minden új építésű lakásra. Erre eddig csak a 41 év alatti első lakásvásárlóknak volt lehetőségük idén év eleje óta, energetikai besorolástól függetlenül. Emellett egységesen 60%-ra emelkedik a jövedelemarányos törlesztőrészlet a zöld lakáshitelek esetében, így a 600 ezer forint alatti jövedelműek is magasabb törlesztőrészletet vállalhatnak. Minderről friss Makroprudenciális jelentéséhez kapcsolódóan adott most hírt az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×