eur:
404.21
usd:
373.83
bux:
74509.8
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Tovább üzemelne a Zöld Pardon

Tovább üzemelne a Zöld Pardon, mert a szórakozóhely vezetése szerint a környék lakói évek óta nem panaszolták be a mulatót. Az önkormányzat szerdára ígért választ.

Közterület-használati szerződése meghosszabbítását kérte a Zöld Pardon.

A polgármester úr lakossági panaszokra hivatkozott és mi évek óta nem kaptunk erről értesítést hivatalosan, hogy mi a lakókat zavarnánk és betekintettünk az anyagokba az önkormányzatnál és nem volt olyan panasz 2008 óta amire eljárást tudtak volna indítani ellenünk - mondta Kővári Zsuzsanna, a szórakozóhely egyik tulajdonosa.

Hozzátette, hogy csaknem 60 ezer aláírást gyűjtöttek össze a szórakozóhely támogatóitól.

Hoffmann Tamás, a XI. kerület polgármestere két hete közleményben ismertette az önkormányzat telefonos közvélemény-kutatásának adatait, amely szerint a 8500 válaszadó sem a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő két szórakozóhely maradását, sem a korábban tervezett országzászló felállítását nem támogatta. A mulatók bezárására majdnem 10 százalékkal többen szavaztak, mint meghagyásukra.

A 8500-nak a 60 százaléka 5100, és mi afölött vagyunk a XI. kerületi aláírásgyűjtésben, úgyhogy el lehet kezdeni itt a számokkal dobálózni. És igazából mi úgy gondoljuk, hogy van létjogosultsága a ZP-nek és egy olyan fontos kulturális színfoltja Budapestnek, vagy akár az országnak is, amire szükség van - válaszolt erre - mondta Kővári Zsuzsanna.

A XI. kerületi önkormányzat megkeresésünkre mára ígért választ az ügyben. A helyhatóság korábban október végéig engedélyezte a szórakozóhelyek működését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Gazdasági adatok szempontjából egy csendes napnak nézünk elébe, előre bejelentett, potenciálisan piacmozgató hírre nem számítunk ma. Többek között a dübörgő gyorsjelentési szezon befolyásolhatja a hangulatot ma a tőzsdéken, az amerikai piacnyitás előtt érkeznek például a nemrég botrányba keveredett McDonald's friss számai. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti: Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában óvatos elmozdulások vannak egyelőre, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×