eur:
400.62
usd:
369.11
bux:
74504.31
2024. október 21. hétfő Orsolya

Nyomoznak a rokkantigazolványok ügyében - lapszemle

Az első fél évben 393 esetben rendeltek el nyomozást mozgáskorlátozott személyeknek kiadott parkolási igazolványokkal való visszaélés miatt - írja a Magyar Nemzet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság adatait idézve a lap beszámol arról, hogy 340 esetben közokirat-hamisítás, 50 alkalommal okirattal történő visszaélés, három esetben pedig lopás miatt indítottak nyomozást.

A gyógyszerhamisítás büntetésének szigorítása, 2011 márciusa óta nyolc esetet derítettek fel a hatóságok 633 ezer forint értékben. A Világgazdaságban megjelent cikkben az olvasható, hogy Magyarországon a becslések szerint a teljes gyógyszerforgalom mintegy 3 százaléka a hamisítvány.

Az idén várhatóan a tavalyinál 30 százalékkal több, 50 ezer tonna körül lehet a kajszibaracktermés Magyarországon, míg Európában 18-20 százalékkal csökken, így jó exportpiaca van a magyar terméknek - nyilatkozta a Napi Gazdaságban Szabó József. A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács csonthéjas bizottságának elnöke a lapnak elmondta, hogy évek óta 4.700-5.300 hektár között van a kajszi termőterülete és az ültetvények technológiai színvonala jelentősen javult.

Morvai Krisztina EP-képviselőt többen árulónak tartják, mert belépett a Jobbik-kritikussá vált osztrák FPÖ új nemzetközi, euroszkeptikus pártszövetségébe. Az Index információi szerint, régóta éles feszültség húzódik meg Morvai Krisztina és Vona Gábor pártelnök között, de ezt hivatalosan eddig egyik fél sem ismerte el. Mint ismert, az EP-választáson három képviselővel bejutott Jobbik eddig egyik EP-frakcióhoz sem csatlakozott, mert a nyíltan rasszista Brit Nemzeti Párt "barátjaként" az euroszkeptikusok nem akartak velük együttműködni.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

Címlapról ajánljuk
Csak megrendezték - ez a legvadabb hiedelem a Fico-merényletről

"Csak megrendezték" - ez a legvadabb hiedelem a Fico-merényletről

A szlovákiai SCIO ügynökség felmérése szerint minden hetedik szlovák állampolgár úgy véli, hogy a Robert Fico miniszterelnök elleni merénylet valójában meg sem történt. A kormányfő közben cáfolta azokat a híreket, melyek szerint jelentést kért a szlovák titkosszolgálattól az ellene májusban elkövetett merényletről.

Kaiser Ferenc: Ukrajna néhány atomtöltettel nem tudja megijeszteni Putyint

Ukrajna néhány héten belül atomfegyvereket állíthat elő, ha Oroszország úgy dönt, megkísérel egy újabb offenzívát Kijev ellen – állította a Bildnek egy magas beosztású ukrán tisztviselő. Az ukránok szerint megvan az anyag és a tudás az atomfegyverek előállításához. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az InfoRádióban azt mondta: Ukrajna valóban tudna nukleáris fegyvert építeni, Oroszországgal azonban nem tudná felvenni a versenyt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Már hétfő korán reggel bántják a forintot

Már hétfő korán reggel bántják a forintot

A múlt hét második felében erősödni tudott a forint, rövid időre át is vitte a 400-at felülről az euróval szemben, ám végül visszatért a fontos szint fölé. Ezt a hetet is 400 felett kezdi a jegyzés az euróval szemben, ám nem sokkal az európai piacnyitás után már gyengülést látunk. A hét sok olyan esemény történik, ami jelentős mozgásokat hozhat a forint piacán.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 21. 08:02
2024. október 21. 07:50
×
×
×
×