eur:
400.15
usd:
368.4
bux:
0
2024. október 21. hétfő Orsolya

Orbán: Sikeres államhoz erős nemzet kell

Sikeres államot csak akkor lehet felépíteni, ha mögötte erős nemzet áll - ez volt az egyik fő gondolata annak az előadásnak, amelyet Orbán Viktor a tusványosi tábor zárónapján tartott.

A miniszterelnök kifejtette, hogy a mostani gazdasági válság bizonyította, hogy véget ér a nyugati jóléti és fogyasztói társadalom időszaka, most a munkaalapú társadalmat kell majd felépíteni.

Ebben a gyökeres átalakulásban megváltozik az állam szerepe is, amennyiben a visszafizethetetlenné vált államadósságot csak állami eszközökkel lehet rendezni, csak erőteljes állami akarattal lehet visszavezetni a munkaerőpiacra a munka nélkül maradtakat - tette hozzá.

Bármely állam azonban csak akkor lehet erős, ha mögötte erős nemzet áll. De az is igaz, hogy ha nincs erős anyaország, nincs erős Kárpát-medencei magyar nemzet sem - mondta Orbán Viktor.

Szerinte a választási eredményekből is az derül ki, hogy a magyarok harcolni akarnak az államadósság, a munkanélküliség, az államtól érdemtelenül származó jövedelmek ellen.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: Ukrajna néhány atomtöltettel nem tudja megijeszteni Putyint

Kaiser Ferenc: Ukrajna néhány atomtöltettel nem tudja megijeszteni Putyint

Ukrajna néhány héten belül atomfegyvereket állíthat elő, ha Oroszország úgy dönt, megkísérel egy újabb offenzívát Kijev ellen – állította a Bildnek egy magas beosztású ukrán tisztviselő. Az ukránok szerint megvan az anyag és a tudás az atomfegyverek előállításához. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az InfoRádióban azt mondta: Ukrajna valóban tudna nukleáris fegyvert építeni, Oroszországgal azonban nem tudná felvenni a versenyt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×