eur:
400.15
usd:
368.4
bux:
0
2024. október 21. hétfő Orsolya

LMP: Máris kell a MOL-pénz?

Az LMP szerint a kormánynak komoly nehézségei támadtak a költségvetési hiánnyal, ezt támasztja alá, hogy pénteken "belengették" a MOL-részvénycsomag értékesítését.

Vágó Gábor, a párt országgyűlési képviselője ezt arra reagálva közölte, hogy Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, volt pénzügyminiszter péntek délelőtt azt mondta a Gazdasági Rádiónak: elképzelhető, hogy 2012 elején az ország biztonságos finanszírozásához arra lesz szükség, hogy az állam értékesítse a nemrégiben szerzett MOL-pakettjének egy részét.

Az LMP-s politikus közölte, pártja Varga Mihály szavaiból arra következtet, hogy "nagy a kapkodás a kormányban, és a tőzsdén lévő MOL részvénypakettjével történő folyamatos zsonglőrködés (...) nem egy hosszú távú gazdasági stratégia része".

Emlékeztetett, hogy a kormány korábban azzal indokolta a magánnyugdíj-pénztári megtakarítások "einstandolását", hogy a pénztárak eltőzsdézik az emberek pénzét. Most viszont - tette hozzá Vágó Gábor - az Orbán-kormány tőzsdézik az emberek pénzével.

Közlése szerint az LMP a szinte minden szektort érintő fokozatos elvonások helyett többek között a környezetszennyezés és a tőkejövedelmek fokozottabb adóztatását javasolja.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: Ukrajna néhány atomtöltettel nem tudja megijeszteni Putyint

Kaiser Ferenc: Ukrajna néhány atomtöltettel nem tudja megijeszteni Putyint

Ukrajna néhány héten belül atomfegyvereket állíthat elő, ha Oroszország úgy dönt, megkísérel egy újabb offenzívát Kijev ellen – állította a Bildnek egy magas beosztású ukrán tisztviselő. Az ukránok szerint megvan az anyag és a tudás az atomfegyverek előállításához. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az InfoRádióban azt mondta: Ukrajna valóban tudna nukleáris fegyvert építeni, Oroszországgal azonban nem tudná felvenni a versenyt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×