eur:
400.15
usd:
368.4
bux:
0
2024. október 21. hétfő Orsolya

Árt a titkosszolgálatoknak a kémügy - lapszemle

Árt a kémügy a titkosszolgálatoknak - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint már mutatkoznak a kémbotrány és azt körülvevő bizonytalanság jelei az úgynevezett társszerveknél.

A lap nevük elhallgatását kérő forrásokra hivatkozva azt írja: amikor a kémkedés gyanúja ilyen magas szinten merül fel az egyik szolgálaton belül, a többi szervezet is kénytelen a saját hálózataik biztosításával foglalkozni.

Földi László, az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója szerint eközben bezárultak azok az információs csatornák, amik eddig a titkosszolgálatok előtt nyitva álltak - írja a Magyar Nemzet.

A Népszabadság arról számol be, hogy nem bérelhetnek a pártok olcsóbban önkormányzati ingatlant Egerben, miután az Alkotmánybíróság megsemmisítette a városi közgyűlés erre vonatkozó rendeletét. A testület szerint semmi sem indokolja, hogy politikai szervezetek és más bérlők között különbséget tegyenek. A helyi jogszabály december 31-én hatályát veszti, addig tehát újra kell tárgyalni a pártokkal a bérbeadás feltételeit.

Az Index cikkéből kiderül: stabil környezetre és 10-15 éves gazdaságpolitikai stratégiára lenne szükség a versenyképesség növeléséhez Magyarországon. A Magyar Európai Üzleti Tanács tagjai bírálták a kormányt a válságadókért, de üdvözölték az oktatási és munkaerő-piaci célokat. A jelentésre reagálva Martonyi János azt mondta: az elmúlt években megerősödött a magyar gazdaság.

A Pénzcentrum.hu a magán-nyugdíjpénztári reálhozam kifizetések kapcsán azt taglalja, mire érdemes költeni a családi kasszákba így befolyt összeget. A gazdasági hírportál figyelmeztet: a reálhozam azonnali elköltésének komoly hátránya, hogy csak a jelennek szól. 1-2 hónapos könnyebbséget jelenthet a reálhozam abban az esetben, ha hiteleink törlesztésére fordítjuk azt.

A Portfolio.hu szerint kiárusítás van a Balatonnál. Az áresések, a csökkenő kereslet és a hitelfelvételek körüli félelmek miatt a tó környékén továbbra sem lehet értékesíteni az eladó ingatlanokat. Az egyik ingatlanos úgy fogalmazott, hogy a balatoni ingatlanpiac egyszerűen befulladt. Kereslet csupán az üres üzlethelyiségekre van, amiket nyaralóvá alakíthatnak az új tulajdonosok, valamint a nagy értékű ingatlanokra, amiket általában befektetésként vásárolnak meg.

A Napi Gazdaság szerint államcsődre készül a FED. Erre akkor van esély, ha az amerikai törvényhozás és az elnök nem tud megegyezni az államadósság több mint 14 ezer milliárd dolláros korlátjának emeléséről, ami nélkül az Egyesült Államok fizetésképtelenné válna.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: Ukrajna néhány atomtöltettel nem tudja megijeszteni Putyint

Kaiser Ferenc: Ukrajna néhány atomtöltettel nem tudja megijeszteni Putyint

Ukrajna néhány héten belül atomfegyvereket állíthat elő, ha Oroszország úgy dönt, megkísérel egy újabb offenzívát Kijev ellen – állította a Bildnek egy magas beosztású ukrán tisztviselő. Az ukránok szerint megvan az anyag és a tudás az atomfegyverek előállításához. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az InfoRádióban azt mondta: Ukrajna valóban tudna nukleáris fegyvert építeni, Oroszországgal azonban nem tudná felvenni a versenyt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×