eur:
385.49
usd:
354.32
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Kovács: Az ördöggel is összefogna az MSZP, de a Jobbikkal nem

Az ördöggel is összefogna az MSZP a kormány leváltása érdekében, a Jobbikkal azonban nem - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kovács László, a Magyar Szocialista Párt alelnöke az LMP javaslatára, amely szerint a három párt összefoghatna a kormány leváltása érdekében.

Nem reális az LMP-nek az a javaslata, hogy az ellenzéki pártok technikai koalíciót hozzanak létre - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az MSZP alelnöke. Kovács László kiemelte: a szocialisták és a Jobbik között olyan alapvető különbségek vannak, ami miatt nem lehetséges az összefogás.

A politikus szerint a Fidesz-kormány veszélyezteti a demokráciát, de a leváltásához nem tudnak összefogni egy olyan párttal, amely még messzebb áll a demokratikus értékektől és a jogállamiságtól.

A kormány leváltásáért az ördöggel is összefogunk, ha kell, de a Jobbikkal nem - hangsúlyozta.

Kovács László arról is beszélt, hogy a kormány tagjainak nincs füle az uniós vezetőktől érkezett kritikákra. Példaként említette, hogy José Manuel Barroso egy nyilatkozatban úgy fogalmazott, számára a sajtó szabadsága szent, de nem látszott, hogy megértették, ezzel a magyar médiatörvényre utal az EB elnöke.

A teljes interjút meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×