eur:
389.21
usd:
363.88
bux:
68145.13
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hat céget apportálnak a Budapesti Városüzemeltetési Központba

A Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése alapján hat, 100 százalékos fővárosi tulajdonú céget apportálnak a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) Zrt.-be. A képviselők a javaslatot 19 igen, 3 nem szavazattal, 9 tartózkodás mellett fogadták el.

Az elvégzett vagyonértékelések után egyelőre hat céget - Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., Budapesti Temetkezési Intézet Zrt., Főkert Nonprofit Zrt., Főkétüsz Fővárosi Kéményseprőipari Kft., Főtáv Budapesti Távhőszolgáltató Zrt., Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. - apportálnak a BVK-ba.

György István főpolgármester-helyettes az előterjesztésében megjegyezte, hogy az eredeti tervek szerint szó volt a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-ről is, de a társaságnak először szét kell válnia, így az FKF apportálása szeptemberben történik meg. Hozzátette: egy nyolcadik, újonnan létrehozandó cég, a Fővárosi Energiagazdálkodási Kft. is a BVK-hoz tartozik majd.

Az üzletrészek, részvények cégértékelés során meghatározott, auditált értéken történő apportálásával a BVK Zrt. alaptőkéje a jelenlegi 25 millió forintról 35 milliárd 319 millió forintra növekszik. A testület határozata alapján az egyes társaságok alaptőkéjének, illetve jegyzett tőkéjének megfelelő összeg a BVK Zrt. alaptőkéjébe, míg az értékelési különbözet összege a részvénytársaság alaptőkén felüli vagyonába kerül.

Bán Tamás, a BVK vezérigazgatója a közgyűlésen elmondta: a döntéssel a korábban megkezdett apportálási folyamat lezárult, a következő két közgyűlési döntéssel - augusztus végén, majd októberben - a társaság átalakul elismert vállalatcsoporttá, amelynek "uralkodó tagja" a BVK Holding Zrt. lesz.

Módosult a BVK alapító okirata is, ezáltal több, stratégiai és politikai felelősségvállalással is járó döntés - amely eddig az igazgatóságnál volt - visszakerült a közgyűléshez.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

A Portfolio Csoport idén tavasszal is megrendezi a GEN Z Fest-et: május 9-én az Akváriumban a fókusz újra a mesterséges intelligencián, a pénzügyeken, a környezetvédelmen és a jövő kihívásain lesz. A fesztivál Delfinek között című programjában három mentor várja a fiatal felnőttek vállalkozásait és ötleteit, hogy egy 15 perces pitchet követően tanácsokkal és megoldási javaslatokkal támogassák őket. A jelentkezés holnap zárul!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×