eur:
400.5
usd:
367.39
bux:
74472.43
2024. október 15. kedd Teréz

A LIGA is sztrájkot hirdet június 29-ére

A LIGA Szakszervezetek 2011. június 29-ére országos, ágazatokra kiterjedő sztrájkot hirdet. A sztrájkban részt venni nem tudó szervezetek a Független Rendőr Szakszervezet koordinálásában országszerte forgalomlassító félpályás útlezárásokat tartanak - közölte a LIGA.

A sztrájkkal és demonstrációkkal a LIGA Szakszervezetek azt akarja elérni, hogy a kormány ne módosítsa a bejelentett módon a Munka törvénykönyvét, a korhatár előtti nyugdíjakat és ne szüntesse meg az Országos Érdekegyeztető Tanácsot.

A LIGA kiáll a Magyarországon évtizedes hagyományokkal bíró, az Egyesült Nemzetek Szervezete és az Európai Unió által is alkalmazott és támogatott háromoldalú érdekegyeztetés rendszere mellett.

A LIGA elfogadhatatlannak tartja a Munka törvénykönyve és a munka világát érintő egyéb törvények egyeztetés nélküli, a munkavállalókat egyértelműen és kifejezetten hátrányosan érintő változtatásait.

Mint írják, régóta szorgalmazzák a nyugdíjrendszer átfogó, egységes és szakmai és társadalmi egyeztetéseket követő átalakítását. Ugyanakkor ártalmasnak és elfogadhatatlannak tarják a kormány által az elmúlt egy évben mindenféle egyeztetést nélkülöző, nyugdíjakat érintő ad hoc módosításokat, jogelvonásokat.

A LIGA Szakszervezetek megerősítette támogatását a június 16-i szakszervezeti akciókkal kapcsolatban, és arra kéri a magyarországi szakszervezeteket, hogy az azonos célok elérése érdekében támogassák a 29-i sztrájkokat és demonstrációkat - zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk
Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Ha lesz is egyfajta megállapodás Kína és az EU között, annak ellenére az európai gépjárműipar elég nagy gondban van hosszú távon is – mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a növekedési kilátásokról, az inflációs veszélyekről és az amerikai elnökválasztás kockázatairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×