eur:
385.58
usd:
354.1
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Réthelyi tovább vezeti a minisztériumot

Réthelyi Miklós a leváltását firtató kérdésre szerdán azt mondta, hogy továbbra is vezeti a Nemzeti Erőforrás Minisztériumot, az egy éve kapott megbízatásának tartalma ugyanis továbbra is fennáll, és ebben Orbán Viktor is megerősítette személyes találkozójukon.

A szakminiszter szerdán az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának ülésén a tárcája egy évéről számolt be, ahol a jövőjét firtató ellenzéki képviselői kérdésre válaszolva elmondta: miniszterként vesz részt a bizottság ülésén és azt tervezi, csütörtökön is bemegy a minisztériumba, azt vezeti tovább.

Réthelyi Miklós hozzátette: arra törekszik, hogy az a bizonytalanság, amelyet a sajtó már napok óta fenntart, megnyugtató módon rendeződjön, és ennek "minden alapja megvan".

A miniszter az MTI-nek a bizottság ülése után elmondta: a keddi kormányülést követően személyesen beszélt a saját jövőjéről Orbán Viktor miniszterelnökkel. Mint mondta: ezt a megbeszélést ő maga kezdeményezte. "A miniszterelnök azt mondta, végezzem tovább a munkámat" - közölte és hozzátette, hogy megnyugtató választ kapott.

Arra a kérdésre, hogy ezek szerint nincs alapja a leváltásával kapcsolatos sajtóhíreknek, úgy válaszolt: attól kezdve, hogy ez a megbeszélés megtörtént, megnyugodva végzi a munkáját.

A Népszabadság szerdán azt írta: Orbán Viktor kormányfő már két hete keresi, de egyelőre nem találja Réthelyi Miklós utódját.

A lap értesülései szerint miniszterelnök nem tervez a kormányt illetően általános tablóátalakítást, de a humán csúcstárca esetén már hetekkel ezelőtt szóba hozta a közvetlen környezetében: indokoltnak látná a változtatást, hiszen olyan stratégiai fontosságú ágazatokban kell a kormánynak sikert felmutatni, mint az oktatás, illetve az egészségügy. Hozzáteszik: Réthelyi Miklós miniszter nem azzal döntötte el sorsát, hogy a miniszterelnökkel szembeszegülve mégis kinevezte Horváth Ádámot az Operaház igazgatójának; ez csak az utolsó csepp volt a pohárban.

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×