eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Ismét demonstrálnak a rendvédelmi szakszervezetek

Csupán részeredményt értek el a rendvédelmi szakszervezetek az Orbán Viktor miniszterelnökkel történt egyeztetésen. A kormány nem engedett ajánlatából.

A rendvédelmi szakszervezetek részt vehetnek a hétfői alkotmánymódosítás törvényi szabályozásának és az új életpályamodell kialakításának munkájában - ennyi eredménye volt a 13 szervezet és Orbán Viktor miniszterelnök második egyeztetésének, jelentette be a Parlamentből kifelé jövet Powell Pál, a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fórumán a munkavállalói oldal megbízott elnöke. Hozzátette: a kormányfő arra is ígéretet tett, hogy a módosított nyugdíjrendszer és az új életpályamodell együtt, 2012. január 1-jétől lép hatályba.

A kormány nem engedett javaslatából, amit korábban a szakszervezetek elfogadhatatlannak tartottak, így Powell Pál szerint a tárgyalások egy szakasza lezárult.

A szakszervezeti vezető további lépéseikről elmondta azt is, hogy külön demonstrációt nem hirdetnek, hiszen jövő hétre, június 16-ára Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke és Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke magánemberként már meghirdetett egy fővárosi demonstrációt.

A rendvédelmi szakszervezetekhez várhatóan csatlakoznak a velük egy érdekvédelmi konföderációba tartozó egyéb szervezetek is, így amíg a rendvédelmisek csak demonstrálni fognak, más, civil területeken akár munkabeszüntetések is várhatók - tette hozzá Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezetek főtitkára.

Arról, hogy milyen egyéb módon tiltakozhatnak a rendvédelmi szakszervezetek, Czövek János, a szervezetek demonstrációs bizottságának vezetője, a Honvédszakszervezet elnöke egyelőre nem kívánt többet elárulni.

Az utolsóként távozó Árok Kornél úgy fogalmazott, nagyon reméli, hogy az általuk magánemberként kezdeményezett demonstrációhoz csatlakozik a hivatásos állomány is.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×