eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Kié a főváros? - Hetilapszemle

Tömegesen vándorolnak ki Magyarországról az orvosok - írja a Heti Válasz. A Figyelő arra keresi a választ, hogy ki irányítja valójában Budapestet.

Tömegesen vándorolnak ki Magyarországról az orvosok - írja a Heti Válasz. Sokkolta a közvéleményt, hogy a fővárosi önkormányzat magasabb bért kínál az utcaseprőknek, mint kezdő szakorvosainak. Mindez hűen tükrözi az egészségügy tarthatatlan viszonyait, azt, hogy hetedik éve több doktor meg külföldre, mint ahányan diplomát szereznek. A szerző úgy fogalmaz: sok idő nincs, a svédek után már a németek is azzal csábítják magukhoz a friss diplomásokat, hogy a nyelvtudás sem alapfeltétel: féléves nyelvtanfolyammal kezdődik a kinti pályafutás, és erre az időszakra is jövedelmet nyújtanak nekik.

A Figyelő arra keresi a választ, hogy ki irányítja valójában Budapestet. Tarlós István főpolgármester ugyanis az utóbbi időben pusztán jelképes ügyekkel foglalkozik a médiában, a városüzemeltetési reformban pedig fél év után törések és csúszások észlelhetőek. A cikk szerint külső szemmel úgy néz ki, hogy Budapest politikai és nem utolsósorban gazdasági érdekcsoportok marakodási területe lett, és Orbán Viktor kormányfő valamilyen megfontolásból nem tesz kellő eréllyel rendet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×