eur:
401.41
usd:
367.39
bux:
0
2024. október 14. hétfő Helén

Orbán: biztatóak a friss foglalkoztatási adatok

Kifejezetten biztatóak a foglalkoztatásról szerdán közölt magyarországi adatok - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, az európai üzleti csúcstalálkozó színhelyén a sajtónak nyilatkozva.

Ma 18-20 ezerrel dolgoznak többen, mint egy évvel ezelőtt - emelte ki.

Hozzátette: az is jól látszik, hogy a foglalkoztatás azokban a szektorokban indult meg, amelyekben még nagy a tartalék.

A magyar gazdaság az elmúlt hónapokban egyre javuló teljesítményt nyújtott - hangoztatta a miniszterelnök.

"Jó reményünk van arra, hogy a magyar gazdaság fél év múlva sikertörténet lesz az egész Európai Unió számára" - fogalmazott Orbán Viktor.

Rámutatott, ez az uniónak is fontos, mert Közép-Európa térsége a leggyorsabban fejlődni képes és a legnagyobb növekedési potenciált magában rejtő része.

A mostani félévben zajló magyar uniós elnöki tevékenységre és az azt méltató brüsszeli nyilatkozatokra utalva a kormányfő jelezte: azért is jelentős a magyar gazdaság javuló teljesítménye, mert egy ország nem lehet sikeres a gazdasági kormányzás ügyében Brüsszelben, miközben kudarcot vall otthon.

A miniszterelnök az üzleti csúcstalálkozón - annak fő meghívottjaként - elsősorban uniós gazdasági témákról beszélt. Egyebek között kifejtette, hogy az unió nagy lépést tett előre a gazdaságirányítás, az úgynevezett gazdasági kormányzás területén Magyarország soros elnöksége alatt, ebből a szempontból az EU jelenleg jobb helyzetben van, mint öt hónappal ezelőtt.

Hangoztatta, hogy az unió - egyebek között a nemzetközi gazdasági válság hatásai miatt - továbbra is súlyos kihívásokkal néz szembe. Ezekre a legjobb válasz megítélése szerint a gazdasági koordináció fokozása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×